Steak met preipuree en honingworteltjes

Steak met preipuree en honingworteltjes

Een maaltijd met allures om een echte klassieker te worden! Een sappige steak met daarbij een zachte preipuree en zoetige, licht krokante worteltjes! Hier maak je al je tafelgasten, inclusief de allerkleinsten, héél blij mee!

Ingrediënten

Ingredientfoto
bloemige aardappel
Ingredientfoto
prei
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
honing
Ingredientfoto
rundersteak
Ingredientfoto
runder­bouillonblokje

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Was de prei grondig en snij in ringen. Kook de aardappelen en de prei gaar in 20 minuten in gezouten water.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil en snij de wortelen in fijne staafjes. Meng de olijfolie met de honing, peper en zout. Hussel de wortelstaafjes door de marinade. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hierop de wortelstaafjes. Zet 12 minuten in de voorverwarmde oven. Schep de wortelen halfweg om.
  • Giet de aardappelen en prei af en stamp ze fijn. Kruid met peper en zout. Meng er de melk en 1/3 van de boter door. Hou warm.
  • Verhit 1/3 van de boter in een pan. Dep de steaks droog met keukenpapier en kruid met peper en zout. Bak de steaks ongeveer 2-3 minuten aan elke kant. Leg ze op een bord en dek af met aluminiumfolie. Giet per persoon 50 milliliter water in de pan en verkruimel er de aangegeven hoeveelheid runderbouillon bij. Roer goed los en laat even inkoken. Haal de pan van het vuur en roer er de rest van de boter door. Uit de steaks zal ook nog wat vocht gekomen zijn, voeg dat ook toe aan de pan. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de preipuree, de honingworteltjes en de steaks. Overgiet met het sausje en serveer meteen.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 2 stengels prei
  • 4 wortelen
  • 1 stick honing
  • 2 rundersteaks
  • ½ runder­bouillonblokje

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 3 el boter
  • 3 el melk
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 862 kcal
  • Koolhydraten 72.71 g
  • Suikers 24.57 g
  • Vetten 37.07 g
  • Verzadigde vetten 16.93 g
  • Eiwitten 49.99 g
  • Vezels 22.05 g

Allergenen Gluten, Soja, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.