Steak met pizzaiolasaus

Steak met pizzaiolasaus

Een heerlijk bordje comfort food, zonder te veel calorieën of werk? Dan is deze steak met pizzaiolasaus helemaal je ding! Heerlijk sappige plakjes steak in een smaakvolle tomatensaus met daarbij kleine krielaardappeltjes, klaar in slechts 20 minuten!

Ingrediënten

Ingredientfoto
krielaardappel
Ingredientfoto
rode ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
rundersteak
Ingredientfoto
tomaten­blokjes
Ingredientfoto
gedroogde oregano
Ingredientfoto
chilivlokken
Ingredientfoto
basilicum

Bereidingswijze

  • Kook de krieltjes in 15 minuten beetgaar in gezouten water.
  • Snij de rode ui in plakjes. Pers de knoflook. Snij de rode paprika in reepjes.
  • Kruid de steaks met peper en zout. Verhit de olijfolie in een pan en bak de steak bruin, ongeveer 2 minuten per kant. Schep de steak uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  • Voeg de rode ui, knoflook en rode paprika toe aan de pan. Laat ongeveer 4 minuten stoven, roer regelmatig. Voeg dan het blik tomaten, de oregano, per persoon 100 milliliter water en de chilivlokken toe. Laat 5 minuten stoven en voeg dan opnieuw de steak toe en laat 2 minuten verdergaren. Schep de steak uit de pan en laat de saus nog enkele minuten verder indikken. Snij de basilicum fijn.
  • Snij de steak in plakjes. Serveer de steak met de krieltjes en de saus erover gelepeld. Werk af met de fijngesneden basilicum.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g krielaardappelen
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 2 rundersteaks
  • 1 blik tomaten­blokjes
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 1 kl chilivlokken
  • 10 g basilicum

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 537 kcal
  • Koolhydraten 52.34 g
  • Suikers 9.84 g
  • Vetten 14.21 g
  • Verzadigde vetten 2.37 g
  • Eiwitten 44.34 g
  • Vezels 11.63 g

Allergenen Ei, Gluten. Kan sporen bevatten van andere allergenen.