Steak met peperroomsaus, witloofsalade en geroosterde aardappelen

Vandaag serveren we nog eens een echte klassieker: steak met versgemaakte peperroomsaus, een frisse witloofsalade en krokant geroosterde aardappelblokjes voor erbij. Hier word je toch blij van? Laat het smaken!
Ingrediënten

vastkokende aardappel

witloof

krulpeterselie

rundersteak

groene peperbollen

runderbouillonblokje

lichte room
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Was de aardappelen en snij ze in blokjes van 2 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 18-20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
- Snij het witloof in reepjes. Hak de peterselie fijn. Doe samen in een kom en meng er de mayonaise door en kruid met peper en zout.
- Kruid de rundersteaks met peper en zout. Smelt de boter in een pan en bak de steaks, ongeveer 2-3 minuten per kant. Schep de steaks uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
- Doe de groene peperbollen in de pan waarin je de steaks gebakken hebt. Voeg per persoon 50 milliliter water toe en roer de aanbaksels los. Verkruimel de runderbouillon erbij en laat kort inkoken. Voeg dan de room toe. Laat de saus nog even indikken.
- Serveer de rundersteaks met de witloofsalade, de geroosterde aardappelen en de peperroomsaus.
Ingrediënten voor 2 personen
- 400 g vastkokende aardappelen
- 2 stronkjes witloof
- 10 g krulpeterselie
- 2 rundersteaks
- 2 el groene peperbollen
- ½ runderbouillonblokje
- 1 brikje lichte room
Uit jouw keuken
- 2 el olijfolie
- 1 el boter
- 2 el mayonaise
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 854 kcal
- Koolhydraten 45.38 g
- Suikers 3.13 g
- Vetten 53.32 g
- Verzadigde vetten 17.81 g
- Eiwitten 45.34 g
- Vezels 9.59 g
Allergenen Gluten, Soja, Lactose, Ei, Mosterd. Kan sporen bevatten van andere allergenen.