Steak met peperroomsaus, sla en frietjes

Steak met peperroomsaus, sla en frietjes

Een echte klassieker met restaurantallures, die je ook gemakkelijk zelf kan klaarmaken thuis! Een stukje sappige, malse steak met daarbij een heerlijke peperroomsaus, frisse sla en ovengebakken frietjes. Maak er een feestmaal van!

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
groene peperbollen
Ingredientfoto
rundersteak
Ingredientfoto
runder­bouillonblokje
Ingredientfoto
lichte room
Ingredientfoto
gemengde sla

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Was en schil de aardappelen en snij ze in frietjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hierop de frietjes. Besprenkel met de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halfweg om.
  • Spoel de groene peperbollen met water en laat uitlekken.
  • Kruid de steaks met peper en zout. Laat de boter smelten in een pan en bak de steaks 2-3 minuten aan beide kanten. Haal uit de pan en leg de steaks op een bord. Bedek met aluminiumfolie.
  • Doe de groene peperbollen in de pan waarin je de steaks gebakken hebt. Voeg per persoon 50 milliliter water toe, verkruimel de runderbouillon erbij en roer los. Laat kort inkoken en voeg dan de room toe. Laat de saus nog even indikken.
  • Meng de extra vierge olijfolie met de wittewijnazijn, peper en zout. Meng deze dressing door de sla.
  • Serveer de steaks met de ovenfrietjes, de sla en de peperroomsaus.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 2 el groene peperbollen
  • 2 rundersteaks
  • ½ runder­bouillonblokje
  • 1 brikje lichte room
  • 1 zakje gemengde sla

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 el boter
  • 1 kl witte­wijnazijn
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 791 kcal
  • Koolhydraten 43.63 g
  • Suikers 3.26 g
  • Vetten 48.27 g
  • Verzadigde vetten 17.1 g
  • Eiwitten 43.36 g
  • Vezels 7.86 g

Allergenen Gluten, Soja, Lactose, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.