Steak met pastinaakfrietjes en waterkerssalade

Steak met pastinaakfrietjes en waterkerssalade

Onze aller klassieker steak-friet, maar dan in een gezond jasje! Pastinaakfrietjes passen verrassend goed bij een heerlijk stukje saignant gebakken steak en dan die lekker herfstige salade met waterkers en appel. Een dragonsausje maakt het geheel af. Genieten!

Ingrediënten

Ingredientfoto
pastinaak
Ingredientfoto
waterkers
Ingredientfoto
appel
Ingredientfoto
dragon
Ingredientfoto
mayonaise
Ingredientfoto
rundersteak

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de pastinaken en snij ze in frietjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de pastinaakfrietjes op. Besprenkel met de olijfolie, kruid met peper en zout. Zet 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Was de waterkers en laat goed uitlekken. Schil de appel en snij in staafjes. Bedruppel de appelstaafjes met de wittewijnazijn. Meng de appelstaafjes met de waterkers en kruid de salade met peper en zout.
  • Pluk de blaadjes dragon en hak ze fijn. Meng ze met de mayonaise in een kommetje. Kruid met peper en zout.
  • Laat de boter smelten in een pan. Kruid de steaks met peper en zout. Bak ze saignant (of zoals je zelf wilt) in de pan. Serveer de steaks met de waterkerssalade, pastinaakfrietjes en dragonmayonaise.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 pastinaken
  • 1 bussel waterkers
  • 1 appel
  • 10 g dragon
  • 3 el mayonaise
  • 2 rundersteaks

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 1 kl witte­wijnazijn
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 740 kcal
  • Koolhydraten 35.52 g
  • Suikers 9.75 g
  • Vetten 47.24 g
  • Verzadigde vetten 10.79 g
  • Eiwitten 39.98 g
  • Vezels 9.06 g

Allergenen Ei, Mosterd, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.