Steak met pastinaakfrietjes en waterkerssalade

Steak met pastinaakfrietjes en waterkerssalade

Onze aller klassieker steak-friet, maar dan in een gezond jasje! Pastinaakfrietjes passen verrassend goed bij een heerlijk stukje gebakken steak en dan die lekkere salade met waterkers en appel. Een dragonsausje maakt het geheel af. Genieten!

Ingrediënten

Ingredientfoto
pastinaak
Ingredientfoto
waterkers
Ingredientfoto
appel
Ingredientfoto
dragon
Ingredientfoto
rundersteak

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de pastinaken en snij ze in frietjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de pastinaakfrietjes op. Besprenkel met de olijfolie, kruid met peper en zout. Zet 25 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halfweg om.
  • Was de waterkers en laat goed uitlekken. Schil de appel en snij in staafjes. Bedruppel de appelstaafjes met de wittewijnazijn. Meng de appelstaafjes met de waterkers en kruid de salade met peper en zout.
  • Pluk de blaadjes dragon en hak ze fijn. Meng ze met de mayonaise in een kommetje. Kruid met peper en zout.
  • Laat de boter smelten in een pan. Dep de steaks droog met keukenpapier en kruid met peper en zout. Bak de steaks 2-3 minuten per kant. Serveer de steaks met de waterkerssalade, pastinaakfrietjes en dragonmayonaise.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 pastinaken
  • 1 bussel waterkers
  • 1 appel
  • 10 g dragon
  • 2 rundersteaks

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 3 el mayonaise
  • 1 kl witte­wijnazijn
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 757 kcal
  • Koolhydraten 39.42 g
  • Suikers 13.58 g
  • Vetten 47.24 g
  • Verzadigde vetten 10.79 g
  • Eiwitten 40.11 g
  • Vezels 9.81 g

Allergenen Gluten, Soja, Ei, Mosterd, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.