Steak met gewokte groentjes en noedels

Steak met gewokte groentjes en noedels

Een snelle Aziatische wok met knapperige groentjes, afgewerkt met ketjap manis, dat is een Indonesische zoete sojasaus. Daarbij komen eiernoedels en lekker saignant gebakken steak, mooi in plakjes gesneden. Luxueus en overheerlijk, dit moet je proberen!

Ingrediënten

Ingredientfoto
eiernoedel
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
groene paprika
Ingredientfoto
lente-uitje
Ingredientfoto
ketjap manis
Ingredientfoto
sojascheut
Ingredientfoto
rundersteak

Bereidingswijze

  • Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een kookpot, vergiet, wok, pan, snijplank en een mes klaar.
  • Doe het gekookte water in de kookpot, voeg een snuf zout toe en breng opnieuw aan de kook. Voeg de eiernoedels toe en kook ze 3 minuten. Giet af en laat uitlekken.
  • Schil de wortel en snij in fijne plakjes. Snij de groene paprika in reepjes. Snij de lente-ui in ringen.
  • Verhit de helft van de arachideolie in de wok en voeg de wortel en groene paprika toe. Roerbak 4 minuten en voeg dan de ketjap manis en de sojascheuten toe. Roerbak nog 1 minuut, proef en kruid met peper en zout.
  • Kruid de rundersteaks met peper en zout. Verhit de rest van de arachideolie in de pan en bak de steak 2 minuten aan elke kant.
  • Roer de noedels door de gewokte groenten. Snij de steak in plakjes. Serveer de noedels met de steak en werk af met lente-uitjes.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 150 g eiernoedels
  • 1 wortel
  • 1 groene paprika
  • 1 lente-uitje
  • 2 el ketjap manis
  • 100 g sojascheuten
  • 2 rundersteaks

Uit jouw keuken

  • 2 el arachide­olie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 720 kcal
  • Koolhydraten 76.46 g
  • Suikers 16.33 g
  • Vetten 21.59 g
  • Verzadigde vetten 3.46 g
  • Eiwitten 51.58 g
  • Vezels 5.99 g

Allergenen Gluten, Ei, Soja, Sesam, Vis, Pinda. Kan sporen bevatten van andere allergenen.