Steak met geroosterde raapjes en balsamicosaus

Steak met geroosterde raapjes en balsamicosaus

Met onze 15gram Foodbox komen we graag al eens verrassend uit de hoek en durven dan ook wel gokken dat je dit gerecht nog niet gegeten hebt? Een sappige steak met daarbij ovengeroosterde raapjes en aardappelen met een origineel balsamicosausje erbij. Heerlijk!

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
raapje
Ingredientfoto
sjalot
Ingredientfoto
krul­peterselie
Ingredientfoto
runder­bouillonblokje
Ingredientfoto
rundersteak
Ingredientfoto
balsamico
Ingredientfoto
honing

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en raapjes en snij in gelijke blokjes. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olijfolie en kruid met peper en zout. Meng door elkaar en zet 20 minuten in een oven van 200 °C. Schep halfweg om.
  • Snij de sjalotten in ringen. Snij de peterselie fijn. Breng per persoon 50 milliliter water aan de kook en los er de runderbouillon in op.
  • Verhit de helft van de boter in een pan en bak de sjalotten. Als de sjalotten gaar zijn, schep je ze opzij. Verhoog het vuur, kruid de steaks met peper en zout, smelt de rest van de boter en bak de steaks saignant (4 minuten aan elke kant).
  • Schep de steaks uit de pan en bewaar ze onder aluminiumfolie. Voeg de runderbouillon, balsamico en honing toe aan de pan, roer goed en laat inkoken tot een sausje. Serveer de steaks, de groenten en de balsamicosaus. Werk af met peterselie.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 3 raapjes
  • 2 sjalotten
  • 10 g krul­peterselie
  • ½ runder­bouillonblokje
  • 2 rundersteaks
  • 2 el balsamico
  • 1 stick honing

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 2 el boter
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 650 kcal
  • Koolhydraten 54.45 g
  • Suikers 13.18 g
  • Vetten 28.31 g
  • Verzadigde vetten 11.87 g
  • Eiwitten 42.8 g
  • Vezels 11.74 g

Allergenen Gluten, Selderij, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.