Steak met dragon-lookboter, tomatensalade en krieltjes

Steak met dragon-lookboter, tomatensalade en krieltjes

Het ultieme barbecuegerecht: steak met kruidenboter! We maken zelf een overheerlijke dragon-lookboter, die mooi over de gebarbecuede steak zal smelten. Genieten! Daarbij komt een frisse tomatensalade en in de kolen geroosterde krieltjes.

Ingrediënten

Ingredientfoto
krielaardappel
Ingredientfoto
sjalot
Ingredientfoto
tomaat
Ingredientfoto
dragon
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
rundersteak

Bereidingswijze

  • Warm je barbecue op (kolen of gas) als je die gebruikt. Haal de boter uit de koeling.
  • Was de krieltjes en breng een pot gezouten water aan de kook. Kook de krieltjes 8 minuten. Giet af.
  • Snij de sjalot fijn. Snij de tomaten in plakjes en doe in een kom. Kruid royaal met peper en zout. Meng de extra vierge olijfolie met de balsamico en de helft van de sjalot. Schenk over de tomaten. Zet even weg.
  • Hak de dragon fijn. Pers de knoflook. Doe de boter in een kommetje en maak zacht met een vork. Meng er de dragon, knoflook, de rest van de sjalot en een snuf peper en zout door. Zet in de koeling.
  • Verpak de krieltjes in aluminiumfolie, voeg er de helft van de olijfolie bij en kruid met peper en zout. Vouw de aluminiumfolie goed dicht. Wanneer je geen barbecue (met kolen) gebruikt, kan je de krieltjes in wat olijfolie in de pan bakken of in de oven garen. Leg de papillot met de krieltjes 10 minuten in de kolen.
  • Bestrijk de rundersteaks met de rest van de olijfolie en kruid met peper en zout. Bak ze 2-3 minuten op de barbecue (of in een grillpan). Doe meteen een schepje kruidenboter op de rundersteaks.
  • Serveer de steaks met de kruidenboter, de tomatensalade en de krieltjes.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g krielaardappelen
  • 1 sjalot
  • 3 tomaten
  • 10 g dragon
  • 1 teentje knoflook
  • 2 rundersteaks

Uit jouw keuken

  • 3 el boter
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 2 el olijfolie
  • 1 kl balsamico
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 826 kcal
  • Koolhydraten 47.07 g
  • Suikers 3.14 g
  • Vetten 50.94 g
  • Verzadigde vetten 18.9 g
  • Eiwitten 43.11 g
  • Vezels 7.78 g

Allergenen Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.