Steak met champignonroomsaus, veldsla en frietjes

Steak met champignonroomsaus, veldsla en frietjes

Een echte klassieker met restaurantallures, die je ook gemakkelijk zelf kan klaarmaken thuis! Een stukje sappige, malse steak met daarbij een heerlijke champignonroomsaus, frisse veldsla en ovengebakken frietjes. Maak er een feestmaal van!

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
veldsla
Ingredientfoto
champignon
Ingredientfoto
rundersteak
Ingredientfoto
runder­bouillonblokje
Ingredientfoto
lichte room

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Was en schil de aardappelen en snij ze in frietjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hierop de frietjes. Besprenkel met de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  • Was de veldsla en laat uitlekken. Borstel de champignons schoon en snij in plakjes.
  • Dep de steaks droog met keukenpapier en kruid met peper en zout. Laat de helft van de boter smelten in een pan en bak de steaks 2-3 minuten aan beide kanten. Haal uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
  • Laat de rest van de boter smelten in de pan waarin je de steaks gebakken hebt en bak de champignons. Wanneer de champignons goudbruin gebakken zijn, voeg je per persoon 50 milliliter water toe en verkruimel je er de aangegeven hoeveelheid runderbouillon over. Roer goed totdat de bouillon is opgelost en voeg dan de room toe en roer los. Laat de saus nog even indikken.
  • Meng de extra vierge olijfolie met de wittewijnazijn, peper en zout. Meng deze dressing door de veldsla.
  • Serveer de steaks met de ovenfrietjes, veldsla en de champignonroomsaus.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 50 g veldsla
  • 125 g champignons
  • 2 rundersteaks
  • ½ runder­bouillonblokje
  • 1 brikje lichte room

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 2 el boter
  • 1 kl witte­wijnazijn
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 835 kcal
  • Koolhydraten 39.12 g
  • Suikers 2.95 g
  • Vetten 55.33 g
  • Verzadigde vetten 21.86 g
  • Eiwitten 43.72 g
  • Vezels 6.71 g

Allergenen Gluten, Soja, Lactose, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.