Steak met broccolipuree en champignonroomsaus

Steak met broccolipuree en champignonroomsaus

Pure luxe, deze heerlijk malse steak met champignonroomsaus. Maar we denken ook aan je gezondheid, en daarom serveren we er een lekkere broccolipuree bij, vol vitaminen en ijzer. Lekker stevige en hartverwarmende kost op een winterse avond!

Ingrediënten

Ingredientfoto
bloemige aardappel
Ingredientfoto
broccoli
Ingredientfoto
champignon
Ingredientfoto
krul­peterselie
Ingredientfoto
rundersteak
Ingredientfoto
runder­bouillonblokje
Ingredientfoto
lichte room

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Snij de broccoli in roosjes. Kook de aardappelen 20 minuten in gezouten water. Voeg na 10 minuten ook de broccoliroosjes toe.
  • Borstel de champignons schoon en snij in plakjes. Snij de peterselie fijn.
  • Kruid de steaks met peper en zout. Laat 1/3de van de boter smelten in een pan en bak de steaks 3-4 minuten aan beide kanten. Haal uit de pan en leg de steaks op een bord. Bedek met aluminiumfolie.
  • Laat opnieuw 1/3de van de boter smelten in de pan en bak de champignons. Wanneer de champignons mooi gebakken zijn, voeg je per persoon 3 eetlepels water toe en verkruimel je de runderbouillon erover. Roer goed totdat de bouillon is opgelost en voeg dan de room toe en roer los. Laat de saus nog even indikken.
  • Giet de aardappelen met de broccoli af en stamp fijn. Voeg de rest van de boter, de melk, peper en zout toe. Meng goed.
  • Serveer de steaks met de broccolipuree en de champignonroomsaus. Werk af met de fijngesneden peterselie.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 1 broccoli
  • 125 g champignons
  • 10 g krul­peterselie
  • 2 rundersteaks
  • ½ runder­bouillonblokje
  • 100 ml lichte room

Uit jouw keuken

  • 3 el boter
  • 3 el melk
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 799 kcal
  • Koolhydraten 52.77 g
  • Suikers 7.29 g
  • Vetten 38.69 g
  • Verzadigde vetten 22.09 g
  • Eiwitten 53.16 g
  • Vezels 16.98 g

Allergenen Gluten, Soja, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.