Steak met broccolipuree en champignonroomsaus
Pure luxe, deze heerlijk malse steak met champignonroomsaus. Maar we denken ook aan je gezondheid, en daarom serveren we er een lekkere broccolipuree bij, vol vitaminen en ijzer. Lekker stevige en hartverwarmende kost!
Ingrediënten
bloemige aardappel
broccoli
champignon
krulpeterselie
rundersteak
runderbouillonblokje
lichte room
Bereidingswijze
- Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Snij de broccoli in roosjes. Kook de aardappelen 20 minuten in gezouten water. Voeg na 10 minuten ook de broccoliroosjes toe.
- Borstel de champignons schoon en snij in plakjes. Hak de krulpeterselie fijn.
- Dep de steaks droog met keukenpapier en kruid met peper en zout. Laat 1/3 van de boter smelten in een pan en bak de steaks 2-3 minuten aan beide kanten. Haal de steaks uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
- Laat opnieuw 1/3 van de boter smelten in de pan en bak de champignons. Wanneer de champignons mooi gebakken zijn, voeg je per persoon 50 milliliter water toe en verkruimel je er de aangegeven hoeveelheid runderbouillon over. Roer goed totdat de bouillon is opgelost en voeg dan de room toe en roer los. Laat de saus nog even indikken.
- Giet de aardappelen met de broccoli af en stamp fijn. Voeg de rest van de boter, de melk, peper en zout toe. Meng goed.
- Serveer de steaks met de broccolipuree en de champignonroomsaus. Werk af met de fijngehakte peterselie.
Ingrediënten voor 2 personen
- 500 g bloemige aardappelen
- 1 broccoli
- 125 g champignons
- 10 g krulpeterselie
- 2 rundersteaks
- ½ runderbouillonblokje
- 1 brikje lichte room
Uit jouw keuken
- 3 el boter
- 3 el melk
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 825 kcal
- Koolhydraten 53.33 g
- Suikers 7.83 g
- Vetten 41.2 g
- Verzadigde vetten 23.65 g
- Eiwitten 53.52 g
- Vezels 16.99 g
Allergenen Gluten, Soja, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.