Steak met blackwellsaus en geroosterde aardappelen

Steak met blackwellsaus en geroosterde aardappelen

Blackwellsaus serveren we traditioneel bij een stukje varkensvlees, maar ook bij steak smaakt het overheerlijk! Een lekker bordje comfort food met een sappige steak, een lekkere saus op basis van pickles, krokant geroosterde aardappelen en een fris blaadje sla. Iedereen blij!

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
little gem
Ingredientfoto
rundersteak
Ingredientfoto
groente­bouillonblokje
Ingredientfoto
pickles
Ingredientfoto
lichte room

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in blokjes van 2 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halfweg om.
  • Maak de blaadjes van de little gem los. Meng de extra vierge olijfolie met de wittewijnazijn, peper en zout. Dit is de dressing.
  • Smelt de boter in een pan. Dep de rundersteaks droog met keukenpapier en kruid met peper en zout. Bak de steaks 2-3 minuten per kant. Schep uit de pan en bewaar ze onder aluminiumfolie.
  • Zet de pan terug op het vuur en blus met per persoon 50 millliliter water. Verkruimel er de aangegeven hoeveelheid groentebouillon bij. Roer goed los en voeg de pickles en de room toe. Kruid met peper en zout. Laat de saus wat inkoken en haal dan van het vuur.
  • Schik de geroosterde aardappelen, de steak, de blackwellsaus en de little gem op borden. Druppel de dressing over de sla en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 2 little gems
  • 2 rundersteaks
  • ½ groente­bouillonblokje
  • 2 el pickles
  • 1 brikje lichte room

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 el boter
  • 1 kl witte­wijnazijn
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 765 kcal
  • Koolhydraten 38.78 g
  • Suikers 3.41 g
  • Vetten 48.34 g
  • Verzadigde vetten 17 g
  • Eiwitten 42.52 g
  • Vezels 6.26 g

Allergenen Selderij, Gluten, Mosterd, Sulfiet, Lactose, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.