Steak met barbecuesaus, ovenfrietjes en salade

Steak met barbecuesaus, ovenfrietjes en salade

Lekker zomers en overheerlijk, deze gebakken steak met een zelfgemaakte barbecuesaus, knapperige ovenfrietjes en een frisse salade voor erbij. Dat zal smaken! Schenk jij er een glaasje rode wijn of een fris biertje bij?

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
sojasaus
Ingredientfoto
gerookt paprikapoeder
Ingredientfoto
rundersteak
Ingredientfoto
tomaat
Ingredientfoto
rucola

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in partjes (wedges). Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hierop de aardappelwedges. Besprenkel met de helft van de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20-25 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  • Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Verhit de rest van de olijfolie in een steelpannetje en voeg de ui en de knoflook toe. Laat stoven op een zacht vuur.
  • Voeg de ketchup, de mosterd, de sojasaus, het gerookt paprikapoeder, de cayennepeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt), de bruine suiker en de helft van de balsamico toe aan de gestoofde uien. Kruid met peper en zout. Meng goed en laat nog 2-3 minuten stoven. Mix de saus met een staafmixer. Haal van het vuur.
  • Smelt de boter in een pan. Kruid de steaks met peper en zout en bak ze in de pan, zo'n 2-3 minuten aan elke kant. Schep uit de pan en leg op een bord. Dek af met aluminiumfolie.
  • Snij de tomaten in partjes. Meng de extra vierge olijfolie met de rest van de balsamico, peper en zout. Dit is de dressing.
  • Meng de rucola voorzichtig met de tomaten en besprenkel met de dressing. Serveer de gebakken steak met aardappelwedges, de barbecuesaus en de salade.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el sojasaus
  • 1 kl gerookt paprikapoeder
  • 2 rundersteaks
  • 2 tomaten
  • 50 g rucola

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 el boter
  • 2 kl balsamico
  • 9 el ketchup
  • 1½ kl mosterd
  • 2 el bruine suiker
  • ½ kl cayenne­peper
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 863 kcal
  • Koolhydraten 83.68 g
  • Suikers 38.18 g
  • Vetten 36.6 g
  • Verzadigde vetten 9.42 g
  • Eiwitten 45.28 g
  • Vezels 9.88 g

Allergenen Gluten, Soja, Sulfiet, Selderij, Mosterd. Kan sporen bevatten van andere allergenen.