Steak met balsamico-uitjes, ovenaardappelen en peer-walnoten salade

Steak met balsamico-uitjes, ovenaardappelen en peer-walnoten salade

Een echte verwennerij, dit mooie bord met een sappige steak en daarbij heerlijk zoete balsamico-uitjes, knapperige ovenpatatjes en een frisse salade met de topcombinatie peer, walnoten en rucola. Een echt restaurantwaardig gerecht, maar minstens even lekker als jij het zelf klaarmaakt!

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
rode ui
Ingredientfoto
peer
Ingredientfoto
walnoot
Ingredientfoto
rucola
Ingredientfoto
rundersteak
Ingredientfoto
balsamico

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in blokjes van 2 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met 2/3de van de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 18-20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Snij de rode ui in plakjes. Snij de peer in 4 en snij het klokhuis weg. Snij in fijne plakjes. Hak de walnoten grof. Doe de rucola in een kom en voeg de peer en walnoten toe. Schep door elkaar.
  • Verhit de rest van de olijfolie in een pan en voeg de rode ui toe. Zet het vuur op medium en laat de ui 6-7 minuten bakken. Schep regelmatig om.
  • Voeg de helft van de balsamico en de suiker toe aan de pan met de rode ui en laat nog 3 minuten bakken. Schep uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  • Kruid de steaks met peper en zout. Verhit de boter in de pan waarin je de ui hebt gebakken. Bak de steaks op hevig vuur, minstens 2 minuten aan elke kant voor saignant. Schep uit de pan en bewaar 5 minuten onder aluminiumfolie.
  • Meng de extra vierge olijfolie met de rest van de balsamico, peper en zout en meng deze dressing door de salade.
  • Serveer de steaks met de gekaramelliseerde ui erbovenop, de geroosterde aardappelen en de salade.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 rode ui
  • 1 peer
  • 30 g walnoten
  • 50 g rucola
  • 2 rundersteaks
  • 2 kl balsamico

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 3 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 1 kl suiker
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 870 kcal
  • Koolhydraten 52.26 g
  • Suikers 16.58 g
  • Vetten 52.58 g
  • Verzadigde vetten 11.07 g
  • Eiwitten 43.28 g
  • Vezels 10.11 g

Allergenen Noten, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.