Steak met balsamico-uitjes, ovenaardappelen en peer-walnoten salade

Steak met balsamico-uitjes, ovenaardappelen en peer-walnoten salade

Een echte verwennerij, dit mooie bord met een sappige steak en daarbij heerlijk zoete balsamico-uitjes, knapperige ovenpatatjes en een frisse salade met de topcombinatie peer, walnoten en rucola. Een echt restaurantwaardig gerecht, maar minstens even lekker als jij het zelf klaarmaakt!

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
rucola
Ingredientfoto
rode ui
Ingredientfoto
peer
Ingredientfoto
walnoot
Ingredientfoto
rundersteak

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in blokjes van 2 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met 2/3de van de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  • Was de rucola en laat uitlekken. Snij de rode ui in plakjes. Snij de peer in 4 en snij het klokhuis weg. Snij in fijne plakjes. Hak de walnoten grof.
  • Verhit de rest van de olijfolie in een pan en voeg de rode ui toe. Zet het vuur op medium en laat de ui 6-7 minuten bakken. Schep regelmatig om.
  • Voeg de suiker en de helft van de balsamico toe aan de pan met de rode ui en laat nog 3 minuten bakken. Schep uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  • Dep de steaks droog met keukenpapier en kruid met peper en zout. Verhit de boter in de pan waarin je de ui hebt gebakken. Bak de rundersteaks 2-3 minuten per kant. Schep uit de pan en laat even rusten onder aluminiumfolie.
  • Doe de rucola in een kom en voeg de peer en walnoten toe. Schep door elkaar. Meng de extra vierge olijfolie met de rest van de balsamico, peper en zout en meng deze dressing door de salade.
  • Snij de steak in plakjes. Serveer de plakjes steak met de gekaramelliseerde ui erbovenop, de geroosterde aardappelen en de salade.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 50 g rucola
  • 1 rode ui
  • 1 peer
  • 30 g walnoten
  • 2 rundersteaks

Uit jouw keuken

  • 3 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 el boter
  • 2 kl balsamico
  • 1 kl suiker
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 909 kcal
  • Koolhydraten 60.23 g
  • Suikers 24.19 g
  • Vetten 52.8 g
  • Verzadigde vetten 11.07 g
  • Eiwitten 43.64 g
  • Vezels 12.14 g

Allergenen Noten, Gluten, Soja, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.