Steak met balsamico-champignons en geroosterde aardappelen

Steak met balsamico-champignons en geroosterde aardappelen

Lust je graag steak en hou je van verrassingen? Dan moet je dit origineel gerecht zeker en vast op je weekmenu zetten. Een lekker sappig stukje rundsvlees met daarbij champignons met een zoet-zuur balsamicosausje, frisse blaadjes sla en geroosterde aardappeltjes. Dat zal smaken, beloofd!

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
champignon
Ingredientfoto
runder­bouillonblokje
Ingredientfoto
rundersteak
Ingredientfoto
little gem
Ingredientfoto
honing

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in blokjes van 2 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 18-20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halfweg om.
  • Borstel de champignons schoon en snij in plakjes. Breng per persoon 50 milliliter water aan de kook en los er de aangegeven hoeveelheid runderbouillon in op.
  • Verhit de helft van de boter in een pan en bak de champignons goudbruin op een hevig vuur. Schep uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie. Kruid de steaks met peper en zout, smelt de rest van de boter en bak de steaks, 2-3 minuten aan elke kant.
  • Maak de blaadjes los van de little gem. Meng de extra vierge olijfolie met de wittewijnazijn en kruid met peper en zout.
  • Schep de steaks uit de pan en bewaar ze onder aluminiumfolie. Doe de champignons terug in de pan en voeg de runderbouillon, balsamico en honing toe, roer goed en laat inkoken tot een sausje. Serveer de steaks met de geroosterde aardappelen, de balsamico-champignons en de little gem blaadjes. Bedruppel met de dressing.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 250 g champignons
  • ½ runder­bouillonblokje
  • 2 rundersteaks
  • 2 little gems
  • 1 stick honing

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 2 el boter
  • 2 el balsamico
  • 1 kl witte­wijnazijn
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 744 kcal
  • Koolhydraten 42.26 g
  • Suikers 6.87 g
  • Vetten 42.9 g
  • Verzadigde vetten 14.05 g
  • Eiwitten 43.85 g
  • Vezels 8.96 g

Allergenen Gluten, Soja, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.