Steak chimichurri met courgette en aardappelblokjes

Steak chimichurri met courgette en aardappelblokjes

Chimichurri is een Argentijnse kruidensaus die wat lijkt op de Italiaanse 'salsa verde'. Het past uitstekend bij geroosterd vlees. We presenteren je een overheerlijke steak chimichurri met daarbij gegrilde courgette en knapperige aardappelblokjes. Dat zal smaken!

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
groene chilipeper
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
sjalot
Ingredientfoto
krul­peterselie
Ingredientfoto
koriander
Ingredientfoto
limoen
Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
rundersteak

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in blokjes van 2 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met de helft van de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 18-20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Snij de chilipeper in 2 en schraap de zaadjes eruit met een koffielepel. Ontvel de knoflook en haal de schil van de sjalot en hak alles grof. Doe de chilipeper (gebruik minder als je niet van pikant houdt), peterselie, koriander, het sap van de limoen, de sjalot, de knoflook, de wittewijnazijn en de extra vierge olijfolie in een keukenrobot of vijzel en maal fijn. Kruid met peper en zout. Dit is de chimichurri.
  • Halveer de courgette in de breedte en snij dan in lange repen. Leg de steaks naast de courgetterepen op een snijplank en besprenkel alles met de rest van de olijfolie en kruid met peper en zout.
  • Verhit een grillpan (of een gewone bakpan) en begin met de courgettes te bakken. Als ze gaar zijn, schep je ze uit de pan en bak je de steaks aan beide kanten.
  • Serveer de steaks met de aardappelblokjes, de courgette en de chimichurri-dressing erover gelepeld.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • ½ groene chilipeper
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot
  • 10 g krul­peterselie
  • 10 g koriander
  • ½ limoen
  • 1 courgette
  • 2 rundersteaks

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 el witte­wijnazijn
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 689 kcal
  • Koolhydraten 45.21 g
  • Suikers 8.61 g
  • Vetten 35.94 g
  • Verzadigde vetten 5.42 g
  • Eiwitten 43.65 g
  • Vezels 8.16 g

Allergenen Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.