Steak bearnaise met sla en ovenfrietjes

Steak bearnaise met sla en ovenfrietjes

Een echte klassieker waar we dol op zijn: een sappige steak met een lekkere béarnaisesaus, ovenfrietjes en een slaatje erbij. Echte zondagskost waar je van ons gerust op eender welke weekdag van mag genieten. Laat het je smaken!

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
slamix
Ingredientfoto
kers­tomaat
Ingredientfoto
rundersteak
Ingredientfoto
bearnaisesaus

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Was en snij de aardappelen in frietjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de frietjes. Besprenkel met de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  • Doe de sla in een kom. Halveer de kerstomaatjes en voeg ze toe aan de sla. Meng de extra vierge olijfolie met de wittewijnazijn, peper en zout. Dit is de dressing. Hou nog even apart.
  • Dep de rundersteaks droog met keukenpapier en kruid met peper en zout. Verhit de boter in een pan en bak de steak, ongeveer 2-3 minuten per kant. Schep de steak uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  • Verwarm de bearnaisesaus in een klein steelpannetje of in een kommetje in de microgolfoven.
  • Roer de dressing door de salade. Serveer de steak met de frietjes, salade en bearnaisesaus.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 100 g slamix
  • 125 g kers­tomaten
  • 2 rundersteaks
  • 8 el bearnaisesaus

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 el boter
  • 1 kl witte­wijnazijn
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 1093 kcal
  • Koolhydraten 40.96 g
  • Suikers 1.1 g
  • Vetten 83.56 g
  • Verzadigde vetten 13.26 g
  • Eiwitten 41.64 g
  • Vezels 6.44 g

Allergenen Ei, Lactose, Gluten, Soja, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.