Steak bearnaise met pastinaakfrietjes en witloofslaatje

Steak bearnaise met pastinaakfrietjes en witloofslaatje

Een echte Belgische klassieker, maar dan met een gezonde knipoog. We vervangen de aardappelfrietjes door pastinaakfrietjes. Daarbij een lekker stukje steak, hemelse bearnaisesaus en een fris witloofslaatje. Lekker koolhdyraatarm genieten!

Ingrediënten

Ingredientfoto
pastinaak
Ingredientfoto
witloof
Ingredientfoto
krul­peterselie
Ingredientfoto
rundersteak
Ingredientfoto
bearnaisesaus

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Schil de pastinaken en snij ze in frietjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de pastinaakfrietjes op. Besprenkel met de olijfolie, kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven, schep halfweg om.
  • Meng de extra vierge olijfolie met de wittewijnazijn. Snij het witloof in reepjes. Hak de peterselie fijn. Doe samen in een kom, meng er de dressing door en kruid met peper en zout.
  • Dep de rundersteaks droog met keukenpapier en kruid met peper en zout. Verhit de boter in een pan en bak de steaks, ongeveer 2 minuten per kant. Schep de steaks uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
  • Verwarm de bearnaisesaus in een klein steelpannetje of in een kommetje in de microgolfoven.
  • Serveer de steak met de pastinaakfrietjes, witloofsalade en bearnaisesaus.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 pastinaken
  • 3 stronkjes witloof
  • 10 g krul­peterselie
  • 2 rundersteaks
  • 8 el bearnaisesaus

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 el boter
  • 1 kl witte­wijnazijn
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 993 kcal
  • Koolhydraten 28.96 g
  • Suikers 0.07 g
  • Vetten 76.84 g
  • Verzadigde vetten 12.17 g
  • Eiwitten 41.84 g
  • Vezels 10.1 g

Allergenen Ei, Lactose, Gluten, Soja, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.