Steak bearnaise en witloofslaatje

Steak bearnaise en witloofslaatje

Een echte Belgische klassieker, steak friet met daarbij bearnaisesaus en een zalig witloofslaatje. In het witloofslaatje voegen we trouwens een geheim ingrediënt toe: een peer! Verrassend fris en een goed tegengewicht tegen het ietwat bittere van het rauwe witloof. Dit moet je proeven!

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
witloof
Ingredientfoto
peer
Ingredientfoto
krul­peterselie
Ingredientfoto
mayonaise
Ingredientfoto
rundersteak
Ingredientfoto
bearnaisesaus

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Schil en snij de aardappelen in frietjes. Schik ze op een met bakpapier bedekte bakplaat en besprenkel met de olijfolie. Kruid met peper en zout.
  • Plaats de bakplaat 25 minuten in de oven tot de frietjes krokant en gekleurd zijn. Schep halverwege om.
  • Snij het witloof in reepjes. Snij de ongeschilde peer in stukjes. Snij de peterselie fijn. Doe samen in een kom en meng er de mayonaise door en kruid met peper en zout.
  • Kruid de rundersteaks met peper en zout. Verhit de boter in een pan en bak de steak bruin, ongeveer 2 minuten per kant. Schep de steak uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  • Verwarm de bearnaisesaus in een klein steelpannetje of in de microgolfoven.
  • Serveer de steak met de frietjes, witloofsalade en bearnaisesaus.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 500 g vastkokende aardappelen
  • 2 stronkjes witloof
  • 1 peer
  • 10 g krul­peterselie
  • 2 el mayonaise
  • 2 rundersteaks
  • 4 el bearnaisesaus

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 1 el boter
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 988 kcal
  • Koolhydraten 54.64 g
  • Suikers 7.53 g
  • Vetten 64.58 g
  • Verzadigde vetten 11.93 g
  • Eiwitten 43.01 g
  • Vezels 9.73 g

Allergenen Ei, Mosterd, Lactose, Selderij, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.