Steak bearnaise met frietjes en witloofslaatje

Steak bearnaise met frietjes en witloofslaatje

Een echte Belgische klassieker, steak friet met daarbij bearnaisesaus en een zalig witloofslaatje. In het witloofslaatje voegen we trouwens een geheim ingrediënt toe: een peer! Verrassend fris en een goed tegengewicht tegen het ietwat bittere van het rauwe witloof. Dit moet je proeven!

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
witloof
Ingredientfoto
peer
Ingredientfoto
krul­peterselie
Ingredientfoto
rundersteak
Ingredientfoto
bearnaisesaus

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen en snij ze in frietjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hierop de frietjes. Besprenkel met de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halfweg om.
  • Verwijder de harde kern van het witloof en snij in reepjes. Was en snij de ongeschilde peer in stukjes. Hak de peterselie fijn. Doe samen in een kom en meng er de mayonaise door en kruid met peper en zout.
  • Dep de rundersteaks droog met keukenpapier en kruid met peper en zout. Verhit de boter in een pan en bak de steak, ongeveer 2-3 minuten per kant. Schep de steak uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
  • Verwarm de bearnaisesaus in een klein steelpannetje of in een kommetje in de microgolfoven.
  • Serveer de steak met de frietjes, witloofsalade en bearnaisesaus.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 2 stronkjes witloof
  • 1 peer
  • 10 g krul­peterselie
  • 2 rundersteaks
  • 8 el bearnaisesaus

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 2 el mayonaise
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 1220 kcal
  • Koolhydraten 56.41 g
  • Suikers 15.14 g
  • Vetten 88.91 g
  • Verzadigde vetten 13.97 g
  • Eiwitten 43.73 g
  • Vezels 11.5 g

Allergenen Ei, Lactose, Gluten, Soja, Mosterd. Kan sporen bevatten van andere allergenen.