Spruitjesstoemp met chipolata en uiensaus

Spruitjesstoemp met chipolata en uiensaus

Hoe leer je iedereen spruitjes eten, inclusief de allerkleinsten? Schotel hen deze heerlijke aardappelstoemp met spruitjes voor! De bitterheid van de spruitjes verdwijnt als sneeuw voor de zon! Serveer daarbij nog een lekker gebakken worstje en uiensaus en we spreken over een waar feestmaal!

Ingrediënten

Ingredientfoto
bloemige aardappel
Ingredientfoto
spruit
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
chipolataworst
Ingredientfoto
groente­bouillonblokje

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en snij ze in gelijke blokjes. Maak de spruiten schoon en halveer ze. Kook de aardappelen samen met de spruiten gaar in 20 minuten in gezouten water.
  • Snij de uien in plakjes. Verhit de helft van de boter in een pan en stoof de uien op een laag vuurtje. Als de uien beginnen te kleuren, schep je ze naar de zijkant van de pan en bak je de chipolataworsten op een hoger vuur.
  • Giet de aardappelen en spruitjes af en stamp ze tot een stoemp. Roer de melk en de rest van de boter door de stoemp. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
  • Schep de chipolataworsten uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie. Bestuif de uien met de bloem. Laat kort bakken en blus dan met per persoon 50 milliliter water en verkruimel er de bouillon bij. Meng alles goed door elkaar en laat kort inkoken. Serveer de spruitjesstoemp met de chipolataworsten en de uiensaus.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 400 g spruiten
  • 2 uien
  • 2 chipolataworsten
  • ½ groente­bouillonblokje

Uit jouw keuken

  • 2 el boter
  • 1 el bloem
  • 3 el melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 767 kcal
  • Koolhydraten 71.72 g
  • Suikers 18.66 g
  • Vetten 33.68 g
  • Verzadigde vetten 16.76 g
  • Eiwitten 33.83 g
  • Vezels 17.93 g

Allergenen Selderij, Gluten, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.