Spitskool met gebakken spekjes en geroosterde aardappel

Spitskool met gebakken spekjes en geroosterde aardappel

Een heerlijk bordje winters comfort food. De combinatie van krokant gebakken spekjes, gestoofde spitskool en een romig mosterdsausje is werkelijk overheerlijk! Serveer er geroosterde aardappelen bij en het genieten kan beginnen. Smakelijk!

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
spitskool
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
gerookte spekblokje
Ingredientfoto
krul­peterselie
Ingredientfoto
lichte room

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in blokjes van 2 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 18-20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  • Snij de spitskool in de lengte in vieren en snij het witte hart eruit. Dit heb je niet nodig. Snij de rest van de kool in dunne reepjes. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de reepjes 5 min. Giet af en laat uitlekken.
  • Pers de knoflook. Verhit een antikleefpan en bak de spekblokjes krokant. Voeg de knoflook en spitskool toe en stoof aan. Voeg de lichte room toe. Laat even inkoken en roer er de mosterd door. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  • Snij de peterselie fijn. Serveer de gebakken spekjes met de spitskool en de geroosterde aardappelen. Werk af met de fijngesneden peterselie.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • ½ spitskool
  • 1 teentje knoflook
  • 150 g gerookte spekblokjes
  • 10 g krul­peterselie
  • ½ potje lichte room

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 1 el mosterd
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 878 kcal
  • Koolhydraten 47.11 g
  • Suikers 10.35 g
  • Vetten 56.48 g
  • Verzadigde vetten 37.27 g
  • Eiwitten 24.87 g
  • Vezels 9.77 g

Allergenen Lactose, Mosterd. Kan sporen bevatten van andere allergenen.