Spirelli met pompoen en walnoten

Spirelli met pompoen en walnoten

Een bordje dat al doet denken aan de herfst, deze prachtige spirelli met gekaramelliseerde pompoenblokjes, spinazie, walnoten en krokante blaadjes salie. En dat alles in een overheerlijk sausje van bruine boter, zo lekker! Bij voorkeur op te eten na een lange wandeling!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
flespompoen
Ingredientfoto
salie
Ingredientfoto
walnoot
Ingredientfoto
spirelli
Ingredientfoto
spinazie
Ingredientfoto
parmezaan

Bereidingswijze

  • Snij de ui in fijne plakjes. Haal de schil van de pompoen, halveer, ontpit en snij dan in blokjes van 1 centimeter. Pluk de blaadjes salie en snij in fijne reepjes. Hak de walnoten grof.
  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de spirelli beetgaar in 6-7 minuten.
  • Verhit de helft van de olijfolie in een grote antikleefpan en stoof de ui aan voor 3 minuten. Schep uit de pan en hou even opzij.
  • Verhit de resterende olijfolie in de pan en doe de pompoenblokjes erin. Laat de blokjes garen op een middelhoog vuur, maar schep de pompoen niet om. Laat 4 minuten garen totdat de pompoenblokjes beginnen te karamelliseren, schep dan om en laat opnieuw 4 minuten garen. Kruid met peper en zout.
  • Voeg de gestoofde uien, de boter, de fijngesneden salie en de walnoten toe en schep goed om. Laat 3 minuten verder bakken, totdat de boter begint te bruinen.
  • Giet de pasta af en roer er dan de spinazieblaadjes door, die zullen garen door de hete pasta. Serveer de pasta met spinazie met de pompoenblokjes met botersaus erover en werk af met parmezaan.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • ½ flespompoen
  • 5 g salie
  • 30 g walnoten
  • 200 g spirelli
  • 100 g spinazie
  • 30 g parmezaan

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 50 g boter
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 978 kcal
  • Koolhydraten 94.12 g
  • Suikers 17.64 g
  • Vetten 53.24 g
  • Verzadigde vetten 19.92 g
  • Eiwitten 27.25 g
  • Vezels 10.35 g

Allergenen Noten, Gluten, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.