Spirelli met gehakt en mozzarella in de oven

Spirelli met gehakt en mozzarella in de oven

Lange of zware werkdag gehad? Dan is deze ovenschotel een echte traktatie die je verdiend hebt! Lekkere spirelli's met een romig tomatensausje met gehakt, champignons en lekkere mozzarella die erover gesmolten is. Beentjes onder tafel en genieten!

Ingrediënten

Ingredientfoto
spirelli
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
champignon
Ingredientfoto
mozzarella
Ingredientfoto
basilicum
Ingredientfoto
runds­gehakt
Ingredientfoto
tomaten­blokjes
Ingredientfoto
gedroogde oregano
Ingredientfoto
roomkaas

Bereidingswijze

  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de spirelli beetgaar in 6-7 minuten.
  • Snij de ui fijn en pers de knoflook. Snij de champignons in plakjes. Snij de mozzarella in plakjes. Hak het basilicum fijn.
  • Verhit de helft van de olijfolie in een grote pan. Bak de ui, knoflook en plakjes champignons aan gedurende 5 minuten, schep regelmatig om. Schep uit de pan en verhit de rest van de olijfolie. Bak het gehakt gedurende 5 minuten. Kruid met peper en zout. Voeg opnieuw de gebakken champignons en tomatenblokjes toe en roer goed door elkaar. Voeg de gedroogde oregano en de helft van het fijngehakte basilicum toe en kruid met peper en zout. Haal van het vuur en roer er de roomkaas door.
  • Giet de pasta af en meng door de saus. Schep de pasta in een ovenschotel en bedek deze met plakjes mozzarella. Zet 4 minuten onder de grill tot de mozzarella gesmolten en goudbruin is. Overstrooi met de rest van het basilicum en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 200 g spirelli
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 g champignons
  • 1 bol mozzarella
  • 10 g basilicum
  • 300 g runds­gehakt
  • 1 blik tomaten­blokjes
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 2 cups roomkaas

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 973 kcal
  • Koolhydraten 84.68 g
  • Suikers 13.82 g
  • Vetten 45.88 g
  • Verzadigde vetten 14.2 g
  • Eiwitten 50.1 g
  • Vezels 11.22 g

Allergenen Gluten, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.