Spinaziestoemp met chipolata en uiensaus

Spinaziestoemp met chipolata en uiensaus

Mag het vandaag eens gewoon eenvoudig en lekker zijn? Dan ben je met dit gerecht helemaal gesteld! Een lekkere spinaziestoemp met gebakken chipolata en een heerlijk uiensausje. Maak een kuiltje in je spinaziestoemp om de uiensaus in te gieten, pure nostalgie!

Ingrediënten

Ingredientfoto
spinazie
Ingredientfoto
bloemige aardappel
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
chipolataworst
Ingredientfoto
runder­bouillonblokje

Bereidingswijze

  • Was de spinazie en laat uitlekken.
  • Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  • Verhit 1/4 van de boter in een pan en stoof de spinazie tot deze geslonken is. Kruid met peper en zout en schep uit de pan. Hou warm onder aluminiumfolie. Veeg de pan even schoon met wat keukenpapier.
  • Snij de uien in plakjes. Verhit opnieuw 1/4 van de boter in de pan en stoof de uien op een laag vuur tot ze lichtbruin kleuren.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze tot een stoemp. Voeg er de melk en nog 1/4 van de boter aan toe. Kruid af met nootmuskaat, peper en zout. Meng alles goed door elkaar tot een smeuïge stoemp. Doe er dan de spinazie bij en roer om.
  • Wanneer de uien beginnen te kleuren, schep je ze naar de zijkant van de pan en voeg je de rest van de boter toe. Bak de chipolataworsten in de pan 3-4 minuten aan beide kanten. Schep de chipolaworsten uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
  • Bestrooi de gebakken uien met de bloem en schep om. Voeg per persoon 50 millliliter water toe en verkruimel er de aangegeven hoeveelheid runderbouillon bij. Roer goed om en laat de saus indikken. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de spinaziestoemp met de gebakken chipolata's en de uiensaus.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 200 g spinazie
  • 500 g bloemige aardappelen
  • 2 uien
  • 300 g chipolataworsten
  • ½ runder­bouillonblokje

Uit jouw keuken

  • 4 el boter
  • 1 el bloem
  • 3 el melk
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 852 kcal
  • Koolhydraten 63.59 g
  • Suikers 10.3 g
  • Vetten 48.78 g
  • Verzadigde vetten 26.88 g
  • Eiwitten 30.45 g
  • Vezels 12.16 g

Allergenen Gluten, Soja, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.