Spinaziestoemp met varkenslapjes en uiensaus

Mag het vandaag eens gewoon eenvoudig en lekker zijn? Dan ben je met dit gerecht helemaal gesteld! Een lekkere spinaziestoemp met gebakken varkenslapje en een heerlijk uiensausje. Maak een kuiltje in je spinaziestoemp om de uiensaus in te gieten, pure nostalgie!
Ingrediënten

bloemige aardappel

spinazie

ui

varkenslapje

runderbouillonblokje
Bereidingswijze
- Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
- Stoof de spinazie aan in 1/4de van de boter tot ze geslonken is. Snij de uien in plakjes. Verhit 1/4de van de boter in een pan en stoof de uien op een laag vuur.
- Giet de aardappelen af en stamp ze tot een stoemp. Voeg er de melk en nog 1/4de van de boter aan toe. Kruid af met nootmuskaat, peper en zout. Meng alles goed door elkaar tot een smeuïge stoemp. Doe er dan de spinazie bij en roer om.
- Wanneer de uien beginnen te kleuren, schep je ze naar de zijkant van de pan en voeg je de rest van de boter toe. Kruid de varkenslapjes met peper en zout en bak ze in de pan goudbruin aan beide kanten. Schep de varkenslapjes uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
- Bestrooi de gebakken uien met de bloem en schep om. Voeg per persoon 50 millliliter water toe en verkruimel de bouillon erbij. Roer goed om en laat de saus indikken. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de spinaziestoemp met de gebakken varkenslapjes en de uiensaus.
Ingrediënten voor 2 personen
- 500 g bloemige aardappelen
- 200 g spinazie
- 2 uien
- 2 varkenslapjes
- ½ runderbouillonblokje
Uit jouw keuken
- 4 el boter
- 1 el bloem
- 3 el melk
- nootmuskaat
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 760 kcal
- Koolhydraten 61.54 g
- Suikers 12.74 g
- Vetten 35.93 g
- Verzadigde vetten 21.79 g
- Eiwitten 42.93 g
- Vezels 13.16 g
Allergenen Gluten, Soja, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.