Spinaziestoemp met koteletten en blackwellsaus

Spinaziestoemp met koteletten en blackwellsaus

Zin in lekkere en gewone kost? Dan kom je vanavond aan je trekken met heerlijke sappige varkenskoteletten met spinaziestoemp en blackwellsaus. Dat is een saus op basis van pickles. Een garantie voor tevreden tafelgasten!

Ingrediënten

Ingredientfoto
bloemige aardappel
Ingredientfoto
spinazie
Ingredientfoto
varkenskotelet
Ingredientfoto
kippen­bouillonblokje
Ingredientfoto
pickles
Ingredientfoto
lichte room

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  • Stoof de spinazie aan in 1/3de van de boter tot ze geslonken is.
  • Giet de aardappelen af en pureer ze tot een stoemp. Voeg er de melk en nog 1/3de van de boter aan toe. Kruid af met nootmuskaat, peper en zout. Meng alles goed door elkaar tot een smeuïge puree. Doe er dan de spinazie bij en roer om.
  • Kruid de koteletten met peper en zout. Bak ze gaar in de rest van de boter. Schep uit de pan en laat rusten op een bord onder aluminiumfolie.
  • Zet de pan terug op het vuur en blus met per persoon 50 millliliter water. Verkruimel er de kippenbouillon bij. Roer goed los en voeg de pickles en de room toe. Kruid met peper en zout. Laat de saus wat indikken en haal dan van het vuur.
  • Serveer de varkenskoteletten met de spinaziepuree en de blackwellsaus.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 200 g spinazie
  • 2 varkenskoteletten
  • ½ kippen­bouillonblokje
  • 2 el pickles
  • 100 ml lichte room

Uit jouw keuken

  • 3 el boter
  • 3 el melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 790 kcal
  • Koolhydraten 48.47 g
  • Suikers 3.95 g
  • Vetten 50.6 g
  • Verzadigde vetten 28.19 g
  • Eiwitten 33.79 g
  • Vezels 8.72 g

Allergenen Selderij. Kan sporen bevatten van andere allergenen.