Spinazieburgers met farfalle en tomaat-paprikasaus

Een vrolijke en kleurrijke vegetarische maaltijd waar je jong en oud blij mee maakt! Je maakt zelf verrassend lekkere spinazieburgers en tegelijkertijd ook een zalige tomaat-paprikasaus. Smaakt heerlijk bij de farfalle. Laat het smaken!
Ingrediënten

ui

knoflook

spinazie

rode paprika

Provençaalse kruiden

farfalle

bio-ei

parmezaan

paneermeel

tomatenpassata
Bereidingswijze
- Snij de uien fijn. Pers de knoflook. Hak de spinazie grof. Snij de rode paprika in blokjes.
- Verhit 1/3de van de olijfolie in een grote pan en stoof de helft van de ui 2 minuten. Voeg de spinazie, knoflook en Provençaalse kruiden toe en roerbak tot de spinazie geslonken is. Kruid met peper en zout.
- Doe de inhoud van de pan in een kom en laat even afkoelen. Verhit 1/3de van de olijfolie in een steelpan en voeg de rest van de ui en de rode paprika toe. Laat zachtjes stoven op een matig vuur.
- Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de farfalle beetgaar in 8 minuten. Giet de pasta af.
- Kluts het ei (de eieren) en voeg samen met de parmezaan, het paneermeel toe bij de spinazie. Meng goed en vorm er met vochtige handen per persoon 1 burger van.
- Voeg de tomatenpassata toe aan de ui en paprika en breng aan de kook. Laat 5 minuten pruttelen.
- Verhit de rest van de olijfolie in de pan en bak de spinazieburgers, 3 minuten aan elke kant.
- Mix de tomaat-paprikasaus met een staafmixer en kruid met peper en zout.
- Serveer de spinazieburgers met de farfalle en de tomaat-paprikasaus.
Ingrediënten voor 2 personen
- 2 uien
- 1 teentje knoflook
- 100 g spinazie
- 1 rode paprika
- 2 Provençaalse kruiden
- 200 g farfalle
- 1 bio-ei
- 30 g parmezaan
- 5 el paneermeel
- 350 ml tomatenpassata
Uit jouw keuken
- 3 el olijfolie
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 894 kcal
- Koolhydraten 108.41 g
- Suikers 23.26 g
- Vetten 33.85 g
- Verzadigde vetten 7.85 g
- Eiwitten 32.47 g
- Vezels 14.18 g
Allergenen Gluten, Ei, Lactose, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.