Spinazieburgers met farfalle en tomaat-paprikasaus

Spinazieburgers met farfalle en tomaat-paprikasaus

Een vrolijke en kleurrijke vegetarische maaltijd waar je jong en oud blij mee maakt! Je maakt zelf verrassend lekkere spinazieburgers en tegelijkertijd ook een zalige tomaat-paprikasaus. Smaakt heerlijk bij de farfalle. Laat het smaken!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
spinazie
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
Provençaalse kruiden
Ingredientfoto
farfalle
Ingredientfoto
bio-ei
Ingredientfoto
parmezaan
Ingredientfoto
paneermeel
Ingredientfoto
tomaten­passata

Bereidingswijze

  • Snij de uien fijn. Pers de knoflook. Hak de spinazie grof. Snij de rode paprika in blokjes.
  • Verhit 1/3de van de olijfolie in een grote pan en stoof de helft van de ui 2 minuten. Voeg de spinazie, knoflook en Provençaalse kruiden toe en roerbak tot de spinazie geslonken is. Kruid met peper en zout.
  • Doe de inhoud van de pan in een kom en laat even afkoelen. Verhit 1/3de van de olijfolie in een steelpan en voeg de rest van de ui en de rode paprika toe. Laat zachtjes stoven op een matig vuur.
  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de farfalle beetgaar in 8 minuten. Giet de pasta af.
  • Kluts het ei (de eieren) en voeg samen met de parmezaan, het paneermeel toe bij de spinazie. Meng goed en vorm er met vochtige handen per persoon 1 burger van.
  • Voeg de tomatenpassata toe aan de ui en paprika en breng aan de kook. Laat 5 minuten pruttelen.
  • Verhit de rest van de olijfolie in de pan en bak de spinazieburgers, 3 minuten aan elke kant.
  • Mix de tomaat-paprikasaus met een staafmixer en kruid met peper en zout.
  • Serveer de spinazieburgers met de farfalle en de tomaat-paprikasaus.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 100 g spinazie
  • 1 rode paprika
  • 2 Provençaalse kruiden
  • 200 g farfalle
  • 1 bio-ei
  • 30 g parmezaan
  • 5 el paneermeel
  • 350 ml tomaten­passata

Uit jouw keuken

  • 3 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 894 kcal
  • Koolhydraten 108.41 g
  • Suikers 23.26 g
  • Vetten 33.85 g
  • Verzadigde vetten 7.85 g
  • Eiwitten 32.47 g
  • Vezels 14.18 g

Allergenen Gluten, Ei, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.