Spinazie-omelet met gegrilde kip en caesar dressing

Spinazie-omelet met gegrilde kip en caesar dressing

Een echte groene poweromelet, deze frisse spinazie-omelet gevuld met reepjes gegrilde kip en heerlijke caesardressing voor erbij. Wanneer je dit eet, weet je dat je gezond bezig bent, en toch zal je lekker voldaan zijn. Geniet ervan!

Ingrediënten

Ingredientfoto
komkommer
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
magere yoghurt
Ingredientfoto
harde geraspte kaas
Ingredientfoto
spinazie
Ingredientfoto
bio-ei
Ingredientfoto
kipfilet

Bereidingswijze

  • Trek met een dunschiller linten van de komkommer.
  • Pers de knoflook. Meng de wittewijnazijn met de mayonaise, de aangegeven hoeveelheid yoghurt, de knoflook en de gerapstpe kaas in een kommetje. Kruid met peper en zout. Voeg eventueel nog een klein scheutje water toe voor een mooie lopende saus. Dit is de dressing.
  • Hak 3/4de van de spinazie grof. Doe de grofgehakte spinazie in een blender (wanneer je die niet hebt, gebruik een mengkom en een staafmixer) en breek er de eieren bij. Voeg de melk toe. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Mix tot een egale groene massa.
  • Leg de kipfilets tussen plastiekfolie en sla plat met een zwaar voorwerp, bijvoorbeeld een deegrol. Bestrijk de kipfilets met 1/3de van de olijfolie en kruid met peper en zout.
  • Verhit olijfolie in een antikleefpan en bak per persoon een spinazie-omelet, ongeveer 3 minuten per kant. Hou ze warm onder aluminiumfolie.
  • Verhit een grillpan op het vuur. Grill de kipfilets 3-4 minuten aan beide kanten. Snij de kipfilets in reepjes.
  • Beleg per persoon een spinazie-omelet met wat komkommerslierten, de rest van de spinazieblaadjes, reepjes gegrilde kip en druppel er de caesardressing over. Vouw de omelet dicht en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • ½ komkommer
  • 1 teentje knoflook
  • ½ potje magere yoghurt
  • 30 g harde geraspte kaas
  • 200 g spinazie
  • 3 bio-eieren
  • 2 kipfilets

Uit jouw keuken

  • 3 el olijfolie
  • 1 kl witte­wijnazijn
  • 2 el mayonaise
  • 100 ml melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 688 kcal
  • Koolhydraten 8.09 g
  • Suikers 6.89 g
  • Vetten 48.98 g
  • Verzadigde vetten 10.42 g
  • Eiwitten 54.71 g
  • Vezels 2.95 g

Allergenen Lactose, Selderij, Ei, Gluten, Soja, Sulfiet, Mosterd. Kan sporen bevatten van andere allergenen.