Spiesjes met gehaktballetjes, rucolapesto en spirelli

Een origineel en leuk gerecht om te maken, deze spiesjes met gehaktballetjes en olijven. Een paar kinderhandjes zullen het geweldig vinden om de gehaktballetjes te rollen en ze dan op prikkers te steken, afgewisseld met olijven. Daarbij komt een smaakvolle rucolapesto en spirelli. Een eenvoudige, snelle én plezante maaltijd!
Ingrediënten

sjalot

knoflook

gemengd gehakt

paneermeel

parmezaan

zwarte olijf

satéprikker

rucola

hazelnoot

spirelli
Bereidingswijze
- Snij de sjalot fijn. Pers de knoflook.
- Meng het gehakt met de sjalot, het paneermeel en de helft van de parmezaan. Kruid met peper en zout en maak er balletjes van.
- Prik de gehaktballetjes, afwisselend met een hele olijf op een satéprikker.
- Mix met een staafmixer de geperste knoflook met de rucola, hazelnoten, de rest van de parmezaan en de extra vierge olijfolie. Als de pesto te droog is, voeg nog enkele eetlepels water toe. Je kan dit ook in een keukenrobot doen.
- Verwarm de olijfolie in een antikleefpan en bak de spiesjes rondom goudbruin in 8-10 minuten op een matig vuur.
- Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de spirelli beetgaar in 6-7 minuten. Giet de pasta af.
- Serveer de spiesjes met de spirelli en lepel er de pesto bij.
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- 300 g gemengd gehakt
- 2 el paneermeel
- 30 g parmezaan
- 40 g zwarte olijven
- 4 satéprikkers
- 50 g rucola
- 30 g hazelnoten
- 200 g spirelli
Uit jouw keuken
- 1 el olijfolie
- 2 el olijfolie extra vierge
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 1084 kcal
- Koolhydraten 86.43 g
- Suikers 7.01 g
- Vetten 59.84 g
- Verzadigde vetten 15.04 g
- Eiwitten 49.06 g
- Vezels 6.9 g
Allergenen Gluten, Lactose, Noten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.