Spekpatatjes met witloof en appel

Spekpatatjes met witloof en appel

We haalden onze inspiratie voor dit gerecht in de Alpen, waar ze graag gebakken aardappelen in combinatie met spekjes eten. Lekker stevige 'bergwandeling' kost. We geven er een Belgische twist aan door witloof toe te voegen en wat appel, voor een zoete noot. Dit zal ook smaken na een stevige wandeling op eigen bodem!

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
witloof
Ingredientfoto
appel
Ingredientfoto
gerookte spekblokje
Ingredientfoto
rucola

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en snij in blokjes van 1 centimeter. Breng een pot gezouten water aan de kook en voeg de aardappelen toe. Kook 10 minuten en giet af.
  • Snij de ui in ringen en pers de knoflook. Snij het witloof in stukjes. Schil de appel en snij in blokjes. Verhit een grote antikleefpan en voeg de spekblokjes toe. Roerbak en voeg na 5 minuten de olijfolie, de ui, knoflook, witloof en appel toe. Roerbak 5 minuten en voeg dan de voorgekookte aardappelblokjes toe. Roerbak tot alles mooi krokant gebakken is. Kruid met peper en zout.
  • Meng de extra vierge olijfolie met de wittewijnazijn. Kruid met peper en zout.
  • Meng de dressing door de rucola. Serveer de spekpatatjes met de rucola.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 stronkjes witloof
  • 1 appel
  • 150 g gerookte spekblokjes
  • 50 g rucola

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl witte­wijnazijn
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 805 kcal
  • Koolhydraten 58.69 g
  • Suikers 20.51 g
  • Vetten 42.86 g
  • Verzadigde vetten 29.27 g
  • Eiwitten 21.75 g
  • Vezels 13.93 g

Allergenen Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.