Spekpatatjes met een eitje en salade

Spekpatatjes met een eitje en salade

Een gerecht dat het beste smaakt op een lekker koude dag! Heerlijk krokant gebakken aardappelschijfjes met ui en spek. Daarbij komt een spiegelei en een frisse salade met mosterddressing. Winterkost op z'n best!

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
gerookte spekblokje
Ingredientfoto
bio-ei
Ingredientfoto
gemengde sla

Bereidingswijze

  • Was en snij de aardappelen in plakjes. Breng een pot gezouten water aan de kook en voeg de aardappelen toe. Kook 10 minuten en giet af.
  • Meng de mosterd met de wittewijnazijn. Voeg al roerend de extra vierge olijfolie toe. Kruid met peper en zout.
  • Snij de ui in ringen en pers de knoflook. Verhit een grote antikleefpan en voeg de spekblokjes toe. Roerbak en voeg na 5 minuten de ui en knoflook toe. Roerbak 5 minuten en voeg dan de helft van de olijfolie en de voorgekookte aardappelschijfjes toe. Roerbak tot alles mooi krokant gebakken is. Kruid met peper en zout.
  • Verhit de rest van de olijfolie in een aparte antikleefpan en bak per persoon een spiegelei. Kruid met peper en zout.
  • Meng de dressing door de salade. Serveer de spekpatatjes met het spiegelei en de salade.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 150 g gerookte spekblokjes
  • 2 bio-eieren
  • 1 zakje gemengde sla

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl witte­wijnazijn
  • 1 kl mosterd
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 845 kcal
  • Koolhydraten 41.07 g
  • Suikers 5.43 g
  • Vetten 55.02 g
  • Verzadigde vetten 31.62 g
  • Eiwitten 24.82 g
  • Vezels 8.01 g

Allergenen Ei, Gluten, Soja, Sulfiet, Mosterd. Kan sporen bevatten van andere allergenen.