Spaghetti met veggie bolognaise
Iedereen is fan van een goede spaghetti bolognaise. En je kan er ook een heerlijke vegetarische versie van maken, die zeker niet hoeft in te boeten aan smaak.
Ingrediënten
ui
knoflook
wortel
champignon
groene linzen
spaghetti
Italiaanse kruiden
tomatenpuree
tomatenblokjes
basilicum
parmezaan
Bereidingswijze
- Snij de ui fijn en pers de knoflook. Schil de wortelen met een dunschiller. Borstel de champignons schoon en snij in kwartjes. Laat de linzen uitlekken.
- Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de spaghetti beetgaar in 9-11 minuten.
- Verhit de olijfolie in een grote antikleefpan en bak de fijngesneden ui en de knoflook aan. Voeg de champignons toe en rasp de wortelen met een grove rasp meteen boven de pan. Voeg de Italiaanse kruiden toe.
- Voeg de uitgelekte linzen toe aan de pan en laat 2 minuten meebakken. Kruid met peper en zout.
- Voeg de tomatenpuree toe. Laat kort meebakken en voeg dan het blik tomatenblokjes toe. Breng aan de kook en laat 5 minuten pruttelen.
- Pluk ondertussen de blaadjes basilicum.
- Serveer de spaghetti met de saus, de geraspte parmezaan en de blaadjes basilicum.
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 wortelen
- 125 g champignons
- 1 blik groene linzen
- 200 g spaghetti
- 2 kl Italiaanse kruiden
- ½ blikje tomatenpuree
- 1 blik tomatenblokjes
- 10 g basilicum
- 30 g parmezaan
Uit jouw keuken
- 1 el olijfolie
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 728 kcal
- Koolhydraten 103.54 g
- Suikers 21.09 g
- Vetten 16.29 g
- Verzadigde vetten 4.59 g
- Eiwitten 31.74 g
- Vezels 20.28 g
Allergenen Gluten, Lactose, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.