Spaghetti met veggie bolognaise

Spaghetti met veggie bolognaise

Iedereen is fan van een goede spaghetti bolognaise. En je kan er ook een heerlijke vegetarische versie van maken, die zeker niet hoeft in te boeten aan smaak.

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
champignon
Ingredientfoto
groene linzen
Ingredientfoto
spaghetti
Ingredientfoto
Italiaanse kruiden
Ingredientfoto
tomaten­puree
Ingredientfoto
tomaten­blokjes
Ingredientfoto
basilicum
Ingredientfoto
parmezaan

Bereidingswijze

  • Snij de ui fijn en pers de knoflook. Schil de wortelen met een dunschiller. Borstel de champignons schoon en snij in kwartjes. Laat de linzen uitlekken.
  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de spaghetti beetgaar in 9-11 minuten.
  • Verhit de olijfolie in een grote antikleefpan en bak de fijngesneden ui en de knoflook aan. Voeg de champignons toe en rasp de wortelen met een grove rasp meteen boven de pan. Voeg de Italiaanse kruiden toe.
  • Voeg de uitgelekte linzen toe aan de pan en laat 2 minuten meebakken. Kruid met peper en zout.
  • Voeg de tomatenpuree toe. Laat kort meebakken en voeg dan het blik tomatenblokjes toe. Breng aan de kook en laat 5 minuten pruttelen.
  • Pluk ondertussen de blaadjes basilicum.
  • Serveer de spaghetti met de saus, de geraspte parmezaan en de blaadjes basilicum.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 wortelen
  • 125 g champignons
  • 1 blik groene linzen
  • 200 g spaghetti
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • ½ blikje tomaten­puree
  • 1 blik tomaten­blokjes
  • 10 g basilicum
  • 30 g parmezaan

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 728 kcal
  • Koolhydraten 103.54 g
  • Suikers 21.09 g
  • Vetten 16.29 g
  • Verzadigde vetten 4.59 g
  • Eiwitten 31.74 g
  • Vezels 20.28 g

Allergenen Gluten, Lactose, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.