Spaghetti met vegetarische balletjes in tomatensaus

Spaghetti met vegetarische balletjes in tomatensaus

Een klassieker in een vegetarisch jasje? Yes please! Maak zelf eens heerlijke vegetarische balletjes op basis van linzen. Past perfect bij een spaghetti met een heerlijke tomatensaus met nog extra groenten erbij. Je moet het proeven om het te geloven!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
selder
Ingredientfoto
groene linzen
Ingredientfoto
paneermeel
Ingredientfoto
parmezaan
Ingredientfoto
Italiaanse kruiden
Ingredientfoto
tomaten­blokjes
Ingredientfoto
spaghetti
Ingredientfoto
blad­peterselie

Bereidingswijze

  • Snij de ui fijn en pers de knoflook. Schil de wortelen en snij in zo fijn mogelijke blokjes. Snij de selder in fijne blokjes.
  • Giet de linzen af en laat uitlekken. Doe de uitgelekte linzen in een kom, samen met 2/3de van het paneermeel, de helft van de knoflook, de helft van de parmezaan en de helft van de Italiaanse kruiden. Kruid royaal met peper en zout. Meng met je handen en rol er balletjes van. Indien het deeg te vochtig is, kan je nog wat paneermeel toevoegen. Indien het te droog is, voeg enkele koffielepels water toe. Laat de balletjes even rusten op een bord in de ijskast.
  • Verhit de helft van de olijfolie in een grote antikleefpan en bak de vegetarische balletjes rondom goudbruin in 5 minuten. Schep uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  • Verhit de rest van de olijfolie in dezelfde pan en voeg de ui toe. Laat 3 minuten stoven en voeg dan de rest van de knoflook, de wortelen, de selder en de rest van de Italiaanse kruiden toe. Laat 3 minuten stoven.
  • Voeg de tomatenblokjes toe. Roer goed om en verlaag het vuur. Laat 10 minuten pruttelen.
  • Breng ondertussen een pot gezouten water aan de kook en kook de spaghetti beetgaar in 9-11 minuten. Giet af.
  • Voeg de vegetarische balletjes toe aan de saus en laat de saus nog 5 minuten pruttelen. Kruid met peper en zout.
  • Verdeel de spaghetti over de borden en schep er de saus met de vegetarische balletjes over. Werk af met fijngesneden peterselie en de rest van de parmezaan.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 wortelen
  • 1 stengel selder
  • 1 blik groene linzen
  • 5 el paneermeel
  • 60 g parmezaan
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • 1 blik tomaten­blokjes
  • 200 g spaghetti
  • 10 g blad­peterselie

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 1182 kcal
  • Koolhydraten 164.55 g
  • Suikers 20.98 g
  • Vetten 30.62 g
  • Verzadigde vetten 8.93 g
  • Eiwitten 50.1 g
  • Vezels 24.6 g

Allergenen Selderij, Gluten, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.