Spaghetti met spinazie-mascarponesaus en kalkoenworst

Spaghetti met spinazie-mascarponesaus en kalkoenworst

Zin in een lekkere en originele pasta, maar heb je niet veel tijd? Dan is deze spaghetti met spinazie-mascarponesaus en stukjes gebakken kalkoenworst hét recept voor jou! Heel gemakkelijk om te maken en jawel, in 15 minuten kan je aan tafel. Smakelijk!

Ingrediënten

Ingredientfoto
spaghetti
Ingredientfoto
kalkoenworst
Ingredientfoto
spinazie
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
mascarpone

Bereidingswijze

  • Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes, vergiet, kookpot en een antikleefpan klaar.
  • Giet het hete water in de kookpot en breng terug aan de kook. Voeg de spaghetti en een snuf zout toe. Kook beetgaar in 7 minuten. Giet de pasta af maar bewaar wat van het kookvocht.
  • Snij de kalkoenworst in plakjes. Verhit de helft van de olijfolie in de antikleefpan en bak de plakjes kalkoenworst, ongeveer 3 minuten per kant. Schep uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  • Hak ondertussen de spinazie grof. Pers de knoflook. Verhit de rest van de olijfolie in de antikleefpan en voeg de spinazie en knoflook toe. Roerbak tot de spinazie geslonken is. Kruid met peper en zout. Schep de mascarpone mee in de pan en roer goed om tot een saus. Voeg de spaghetti en eventueel wat van het kookvocht van de spaghetti toe. Serveer met de plakjes kalkoenworst.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 200 g spaghetti
  • 2 kalkoenworsten
  • 200 g spinazie
  • 1 teentje knoflook
  • ½ potje mascarpone

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 942 kcal
  • Koolhydraten 71.08 g
  • Suikers 7.38 g
  • Vetten 52.02 g
  • Verzadigde vetten 23.32 g
  • Eiwitten 46.56 g
  • Vezels 5.43 g

Allergenen Gluten, Mosterd, Soja, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.