Spaghetti met snelle ragusaus

Spaghetti met snelle ragusaus

Wie houdt er niet van de heerlijke ragusaus uit Bologna? Helaas hebben we niet altijd tijd om een pot saus uren op het vuur te laten pruttelen. Dan is dit gerecht een handige shortcut, met veel groenten voor een lekkere en gezonde maaltijd. Laat het smaken!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
champignon
Ingredientfoto
spaghetti
Ingredientfoto
Italiaanse kruiden
Ingredientfoto
runds­gehakt
Ingredientfoto
tomaten­puree
Ingredientfoto
tomaten­blokjes
Ingredientfoto
basilicum
Ingredientfoto
parmezaan

Bereidingswijze

  • Snij de ui fijn en pers de knoflook. Schil de wortelen met een dunschiller. Snij de champignons in kwartjes.
  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de spaghetti beetgaar in 9-11 minuten.
  • Verhit de olijfolie in een grote antikleefpan en bak de fijngehakte ui en de knoflook aan. Voeg de champignons toe en rasp de wortelen met een grove rasp meteen boven de pan. Voeg de Italiaanse kruiden toe.
  • Voeg het rundsgehakt toe aan de pan en laat krokant bakken. Kruid met peper en zout.
  • Als het gehakt gebakken is, voeg je de tomatenpuree toe. Laat kort meebakken en voeg dan het blik tomatenblokjes toe. Breng aan de kook en laat dan 5 minuten pruttelen.
  • Snij ondertussen de basilicum fijn.
  • Serveer de spaghetti met de saus, de geraspte parmezaan en de fijngesneden basilicum.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 wortelen
  • 125 g champignons
  • 200 g spaghetti
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 300 g runds­gehakt
  • 1 el tomaten­puree
  • 1 blik tomaten­blokjes
  • 10 g basilicum
  • 40 g parmezaan

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 958 kcal
  • Koolhydraten 89.26 g
  • Suikers 15.39 g
  • Vetten 39.27 g
  • Verzadigde vetten 16.56 g
  • Eiwitten 56.85 g
  • Vezels 11.7 g

Allergenen Gluten, Ei, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.