Spaghetti met scampi in curry-roomsaus

Spaghetti met scampi in curry-roomsaus

Scampi's en curry, het is een hemelse combinatie! En het wordt nog beter: want deze topklassier is zowaar in 15 minuten klaar. Lekker eten, weinig werk,... wat wil je nog meer? Laat het je smaken!

Ingrediënten

Ingredientfoto
spaghetti
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
blad­peterselie
Ingredientfoto
scampi
Ingredientfoto
curry­poeder
Ingredientfoto
lichte room

Bereidingswijze

  • Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes, kookpot met deksel en een pan klaar.
  • Giet het hete water in de kookpot en breng terug aan de kook. Voeg de spaghetti en een snuf zout toe. Kook beetgaar in 9-11 minuten. Giet de pasta af maar bewaar wat van het kookvocht.
  • Snij de ui fijn. Snij de courgette in blokjes. Snij de peterselie fijn.
  • Verhit de helft van de olijfolie in de pan, kruid de scampi's met peper en zout en bak ze 2 minuten in de pan. Schep uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  • Verhit de rest van de olijfolie in de pan en voeg de ui en blokjes courgette toe. Roerbak 5 minuten en strooi er het currypoeder over. Laat nog 1 minuut bakken en voeg dan de lichte room toe. Roer goed om en laat de saus doorwarmen. Voeg de scampi's terug toe en laat nog 1 minuut garen. Voeg eventueel wat van het kookvocht van de pasta toe. Kruid met peper en zout en roer er de fijngesneden peterselie door.
  • Serveer de spaghetti met de scampi's met curryroomsaus.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 200 g spaghetti
  • 1 ui
  • 1 courgette
  • 10 g blad­peterselie
  • 20 scampi's
  • 2 kl curry­poeder
  • ½ potje lichte room

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 845 kcal
  • Koolhydraten 86.59 g
  • Suikers 19.31 g
  • Vetten 32.97 g
  • Verzadigde vetten 10.78 g
  • Eiwitten 46.46 g
  • Vezels 8.36 g

Allergenen Gluten, Schaaldieren, Mosterd, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.