Spaghetti met scampi in curry-roomsaus
Scampi's en curry, het is een hemelse combinatie! En het wordt nog beter: want deze topklassieker is zowaar in 15 minuten klaar. Lekker eten, weinig werk,... wat wil je nog meer? Laat het je smaken!
Ingrediënten
spaghetti
ui
courgette
bladpeterselie
scampi
currypoeder
lichte room
Bereidingswijze
- Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes, kookpot met deksel, vergiet en een pan klaar.
- Giet het hete water in de kookpot en breng terug aan de kook. Voeg de spaghetti en een snuf zout toe. Kook beetgaar in 7 minuten. Giet de pasta af maar bewaar wat van het kookvocht.
- Snij de ui fijn. Snij de courgette in blokjes. Hak de peterselie fijn.
- Dep de scampi's droog met keukenpapier. Verhit de helft van de olijfolie in de pan, kruid de scampi's met peper en zout en roerbak ze 3 minuten in de pan. Schep uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
- Verhit de rest van de olijfolie in de pan en voeg de ui en blokjes courgette toe. Roerbak 5 minuten en strooi er het currypoeder over. Laat nog 1 minuut bakken en voeg dan de lichte room toe. Roer goed om en laat de saus doorwarmen. Voeg de scampi's terug toe en laat nog 1 minuut garen. Voeg eventueel wat van het kookvocht van de pasta toe. Kruid met peper en zout en roer er de fijngehakte peterselie door.
- Serveer de spaghetti met de scampi's met curryroomsaus.
Ingrediënten voor 2 personen
- 200 g spaghetti
- 1 ui
- 1 courgette
- 10 g bladpeterselie
- 20 scampi's
- 2 kl currypoeder
- 1 brikje lichte room
Uit jouw keuken
- 2 el olijfolie
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 812 kcal
- Koolhydraten 84.98 g
- Suikers 18.09 g
- Vetten 32.6 g
- Verzadigde vetten 10.76 g
- Eiwitten 40.97 g
- Vezels 7.86 g
Allergenen Gluten, Schaaldieren, Mosterd, Lactose, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.