Spaghetti met rucolapesto, gegrilde courgette en gehaktballetjes

Spaghetti met rucolapesto, gegrilde courgette en gehaktballetjes

Echt een plaatje, deze spaghetti met frisse rucolapesto en heerlijke gebakken gehaktballetjes. Die laatste brengen we trouwens op smaak met kaas en Italiaanse kruiden, echt lekker! Een heerlijke pasta om van te genieten op een terras. Laat het smaken!

Ingrediënten

Ingredientfoto
sjalot
Ingredientfoto
gemengd gehakt
Ingredientfoto
Italiaanse kruiden
Ingredientfoto
harde geraspte kaas
Ingredientfoto
spaghetti
Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
pijnboompit
Ingredientfoto
rucola

Bereidingswijze

  • Snij de sjalot fijn. Doe het gehakt, de fijngesneden sjalot, de Italiaanse kruiden, de helft van de geraspte harde kaas en peper en zout in een kom en meng. Rol er met vochtige handen gehaktballetjes van, ongeveer 5 balletjes per persoon.
  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de spaghetti beetgaar in 7 minuten. Giet de pasta af maar bewaar een kopje van het kookvocht.
  • Snij de courgette in plakjes van een halve centimeter. Bestrijk ze met de helft van de olijfolie en kruid met peper en zout. Verhit een grillpan en grill de plakjes courgette aan beide kanten. Hou warm onder aluminiumfolie.
  • Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de gehaktballetjes rondom op een matig vuur, een tiental minuten.
  • Pel de knoflook. Rooster de pijnboompitten in een antikleefpan zonder vetstof tot ze lichtjes beginnen te kleuren. Hak de helft van de rucola grof. Doe de knoflook, de geroosterde pijnboompitten en de grofgehakte rucola in een vijzel en stamp fijn (je kan dit ook in een keukenrobot doen). Voeg de rest van de geraspte harde kaas en de extra vierge olijfolie toe en meng goed tot een homogene massa. Voeg eventueel enkele eetlepels van het kookvocht van de pasta toe voor een mooie vloeiende saus. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng de rucolapesto door de spaghetti. Roer er dan ook de rest van de rucola door. Serveer in kommen en schik er de gegrilde plakjes courgette en de gehaktballetjes bij.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 sjalot
  • 300 g gemengd gehakt
  • 1 kl Italiaanse kruiden
  • 60 g harde geraspte kaas
  • 200 g spaghetti
  • 1½ courgette
  • 1 teentje knoflook
  • 30 g pijnboompitten
  • 50 g rucola

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 1182 kcal
  • Koolhydraten 88.22 g
  • Suikers 15.71 g
  • Vetten 66.29 g
  • Verzadigde vetten 18.29 g
  • Eiwitten 57.14 g
  • Vezels 7.59 g

Allergenen Lactose, Selderij, Gluten, Noten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.