Spaghetti met romige citroensaus en frisse salade

Een echte goede pasta heeft niet veel nodig... Zoals hier, enkel een heerlijke romige citroensaus en wat parmezaan. Wij houden ook van groentjes, dus die mogen niet ontbreken! Deze frisse spaghetti combineert heel goed met een frisse salade en lekker knapperige komkommerrolletjes. De lente op je bord!
Ingrediënten

spaghetti

citroen

groentebouillonblokje

lichte room

bieslook

komkommer

hazelnoot

gemengde sla

parmezaanschilfer
Bereidingswijze
- Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de spaghetti beetgaar in 9-11 minuten. Giet de pasta af.
- Was de citroen goed en rasp de schil. Breng 50 milliliter water per persoon aan de kook in een sauspannetje en los er de groentebouillon in op. Voeg de room en de citroenzeste toe, kruid met peper en zout en meng goed. Laat op een zacht vuur de saus 5 minuten indikken.
- Snij de bieslook fijn. Pers de helft van de citroen. Meng de olijfolie met het citroensap, de helft van de bieslook en peper en zout. Trek met een dunschiller fijne linten van de komkommer en rol ze op. Hak de hazelnoten grof.
- Meng de pasta met de romige citroensaus en roer er de rest van de bieslook door. Doe de gemengde salade in een kom en leg er de komkommerrolletjes en grofgehakte hazelnoten bij. Overgiet met de dressing. Strooi er de parmezaanschilfers over en serveer.
Ingrediënten voor 2 personen
- 200 g spaghetti
- 1 citroen
- ½ groentebouillonblokje
- 100 ml lichte room
- 10 g bieslook
- ½ komkommer
- 30 g hazelnoten
- 1 zakje gemengde sla
- 20 g parmezaanschilfers
Uit jouw keuken
- 1 el olijfolie extra vierge
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 707 kcal
- Koolhydraten 76.55 g
- Suikers 10.67 g
- Vetten 33.26 g
- Verzadigde vetten 10.48 g
- Eiwitten 22.69 g
- Vezels 7.02 g
Allergenen Gluten, Selderij, Lactose, Vis, Noten. Kan sporen bevatten van andere allergenen.