Spaghetti met gehaktballetjes in tomatensaus

Spaghetti met gehaktballetjes in tomatensaus

Vanavond hét gerecht uit de tekenfilmklassieker 'Lady en de Vagebond' op het menu: spaghetti met tomatensaus en gehaktballetjes. Aan jou om te kiezen of je het in borden serveert of op 1 grote schaal... Romantisch!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
selder
Ingredientfoto
gemengd gehakt
Ingredientfoto
Italiaanse kruiden
Ingredientfoto
parmezaan
Ingredientfoto
tomaten­blokjes
Ingredientfoto
spaghetti
Ingredientfoto
blad­peterselie

Bereidingswijze

  • Snij de ui fijn en pers de knoflook. Schil de wortelen en snij in zo fijn mogelijke blokjes. Snij de selder in fijne blokjes. Meng het gehakt met de helft van de knoflook, de helft van de Italiaanse kruiden en de helft van de parmezaan. Kruid met peper en zout.
  • Vorm ongeveer 5 gehaktballetjes per persoon met vochtige handen. Verhit de helft van de olijfolie in een grote antikleefpan en bak de gehaktballen rondom goudbruin in 5 minuten. Schep uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  • Verhit de rest van de olijfolie in dezelfde pan en voeg de ui toe. Laat 3 minuten stoven en voeg dan de rest van de knoflook, de wortelen, de selder en de rest van de Italiaanse kruiden toe. Laat 3 minuten stoven.
  • Voeg de tomatenblokjes toe. Roer goed om en verlaag het vuur. Laat 7 minuten pruttelen. Voeg de gehaktballetjes toe en laat de saus nog 10 minuten pruttelen. Kruid met peper en zout.
  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de spaghetti beetgaar in 9-11 minuten. Giet af, maar hou een kop van het kookvocht bij. Snij ondertussen de peterselie fijn.
  • Roer de gekookte spaghetti door de saus en voeg eventueel wat kookvocht van de spaghetti toe. Schep uit op de borden. Werk af met fijngesneden peterselie en de rest van de parmezaan.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 wortelen
  • 1 stengel selder
  • 300 g gemengd gehakt
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • 30 g parmezaan
  • 1 blik tomaten­blokjes
  • 200 g spaghetti
  • 10 g blad­peterselie

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 982 kcal
  • Koolhydraten 94.72 g
  • Suikers 18.55 g
  • Vetten 42.26 g
  • Verzadigde vetten 13.58 g
  • Eiwitten 51.55 g
  • Vezels 12.5 g

Allergenen Selderij, Lactose, Gluten. Kan sporen bevatten van andere allergenen.