Spaghetti met balletjes

Spaghetti met balletjes

De klassieke pasta 'lady en de vagebond' in een overheerlijke versie. Sappige gehaktballetjes in een heerlijke tomatensaus en spaghetti. Een feestmaal voor het hele gezin!

Ingrediënten

Ingredientfoto
gemengd gehakt
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
spaghetti
Ingredientfoto
Italiaanse kruiden
Ingredientfoto
tomaten­blokjes
Ingredientfoto
parmezaan

Bereidingswijze

  • Kruid het gehakt met peper en zout. Vorm ongeveer 5 gehaktballetjes per persoon met vochtige handen.
  • Verhit de helft van de olijfolie in een grote antikleefpan en bak de gehaktballetjes rondom goudbruin in 5 minuten. Schep uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  • Snij ondertussen de ui fijn en pers de knoflook.
  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de spaghetti beetgaar in 7 minuten. Giet af.
  • Verhit de rest van de olijfolie in de pan waar je de gehaktballetjes hebt gebakken en voeg de ui en knoflook toe. Stoof 2 minuten en voeg dan de Italiaanse kruiden en de tomatenblokjes toe. Voeg nu de gebakken gehaktballetjes terug toe aan de pan en laat nog 10 minuten pruttelen. Kruid met peper en zout.
  • Roer de spaghetti door de tomatensaus met balletjes en serveer. Bestrooi met de parmezaan.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 300 g gemengd gehakt
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g spaghetti
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • 1 blik tomaten­blokjes
  • 30 g parmezaan

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 903 kcal
  • Koolhydraten 85.17 g
  • Suikers 10.69 g
  • Vetten 40.51 g
  • Verzadigde vetten 12.66 g
  • Eiwitten 47.5 g
  • Vezels 7.18 g

Allergenen Gluten, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.