Spaghetti carbonara rosso

Een klassieke pasta carbonara met een romig sausje op basis van eidooiers at je waarschijnlijk al eens (of zoals wij: regelmatig), maar wist je dat je deze pastaklassieker ook met tomatensaus kan maken? Een revelatie! Gemakkelijk, snel klaar en overheerlijk!
Ingrediënten

spaghetti

ui

gerookte spekblokje

tomatenblokjes

bladpeterselie

bio-ei

parmezaan
Bereidingswijze
- Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de spaghetti beetgaar in 9-11 minuten. Giet de pasta af, maar hou wat van het kookvocht bij.
- Snij de ui fijn. Verhit de olijfolie in een grote pan en voeg de fijngesneden ui en de spekblokjes toe. Roerbak 5 minuten tot het spek krokant is. Voeg de tomatenblokjes en per persoon 2 eetlepels kookvocht van de pasta toe.
- Snij de peterselie fijn. Breek het ei (de eieren) in een kommetje en klop los. Voeg de helft van de parmezaan en de fijngesneden peterselie toe en roer goed om.
- Roer de spaghetti door de tomatensaus en schep goed om. Haal de pan van het vuur en roer er nu het eimengsel door. Kruid met peper en zout.
- Serveer de spaghetti met de rest van de parmezaan erover gestrooid.
Ingrediënten voor 2 personen
- 200 g spaghetti
- 1 ui
- 150 g gerookte spekblokjes
- 1 blik tomatenblokjes
- 10 g bladpeterselie
- 1 bio-ei
- 30 g parmezaan
Uit jouw keuken
- 1 el olijfolie
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 964 kcal
- Koolhydraten 78.69 g
- Suikers 11.26 g
- Vetten 44.86 g
- Verzadigde vetten 32.21 g
- Eiwitten 38.68 g
- Vezels 8.26 g
Allergenen Gluten, Ei, Lactose, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.