Spaghetti carbonara rosso

Spaghetti carbonara rosso

Een klassieke pasta carbonara met een romig sausje op basis van eidooiers at je waarschijnlijk al eens (of zoals wij: regelmatig), maar wist je dat je deze pastaklassieker ook met tomatensaus kan maken? Een revelatie! Gemakkelijk, snel klaar en overheerlijk!

Ingrediënten

Ingredientfoto
spaghetti
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
gerookte spekblokje
Ingredientfoto
tomaten­blokjes
Ingredientfoto
blad­peterselie
Ingredientfoto
bio-ei
Ingredientfoto
parmezaan

Bereidingswijze

  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de spaghetti beetgaar in 9-11 minuten. Giet de pasta af, maar hou wat van het kookvocht bij.
  • Snij de ui fijn. Verhit de olijfolie in een grote pan en voeg de fijngesneden ui en de spekblokjes toe. Roerbak 5 minuten tot het spek krokant is. Voeg de tomatenblokjes en per persoon 2 eetlepels kookvocht van de pasta toe.
  • Snij de peterselie fijn. Breek het ei (de eieren) in een kommetje en klop los. Voeg de helft van de parmezaan en de fijngesneden peterselie toe en roer goed om.
  • Roer de spaghetti door de tomatensaus en schep goed om. Haal de pan van het vuur en roer er nu het eimengsel door. Kruid met peper en zout.
  • Serveer de spaghetti met de rest van de parmezaan erover gestrooid.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 200 g spaghetti
  • 1 ui
  • 150 g gerookte spekblokjes
  • 1 blik tomaten­blokjes
  • 10 g blad­peterselie
  • 1 bio-ei
  • 30 g parmezaan

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 964 kcal
  • Koolhydraten 78.69 g
  • Suikers 11.26 g
  • Vetten 44.86 g
  • Verzadigde vetten 32.21 g
  • Eiwitten 38.68 g
  • Vezels 8.26 g

Allergenen Gluten, Ei, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.