Spaghetti carbonara met spekjes en spruitjes

Spaghetti carbonara met spekjes en spruitjes

Een eenvoudige klassieke pasta in combinatie met een andere klassieke combinatie: spruiten met spekjes. Het past overheerlijk bij mekaar, je hebt je portie groenten binnen en het is ook nog eens heel gemakkelijk om te maken! Win-win-win!

Ingrediënten

Ingredientfoto
spaghetti
Ingredientfoto
spruit
Ingredientfoto
gerookte spekblokje
Ingredientfoto
bio-ei
Ingredientfoto
parmezaan

Bereidingswijze

  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de spaghetti beetgaar in 9-11 minuten. Giet af, maar hou per persoon 50 milliliter bij van het kookvocht.
  • Snij de wortel weg van de spruitjes. Snij in fijne plakjes.
  • Verhit de olijfolie in een pan en voeg de spekblokjes toe. Bak krokant in 5 minuten.
  • Schep de spekjes uit de pan (laat het vet erin) en voeg de fijngesneden spruitjes toe. Roerbak 5 minuten.
  • Kluts de eieren. Voeg het apart gehouden kookvocht van de pasta en de parmezaan toe en meng. Kruid met peper en zout.
  • Meng het eimengsel, de spekjes en de gebakken spruitjes door de spaghetti. Kruid eventueel bij met peper en zout en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 200 g spaghetti
  • 250 g spruiten
  • 150 g gerookte spekblokjes
  • 2 bio-eieren
  • 30 g parmezaan

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 966 kcal
  • Koolhydraten 71.78 g
  • Suikers 8.22 g
  • Vetten 47.3 g
  • Verzadigde vetten 32.74 g
  • Eiwitten 42.54 g
  • Vezels 8.03 g

Allergenen Gluten, Ei, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.