Spaghetti carbonara met spekjes en spruitjes

Een eenvoudige klassieke pasta in combinatie met een andere klassieke combinatie: spruiten met spekjes. Het past overheerlijk bij elkaar, je hebt je portie groenten binnen en het is ook nog eens heel gemakkelijk om te maken! Win-win-win!
Ingrediënten

spaghetti

spruit

gerookte spekblokje

bio-ei

parmezaan
Bereidingswijze
- Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de spaghetti beetgaar in 9-11 minuten. Giet af, maar hou per persoon 50 milliliter kookvocht apart.
- Snij de wortel weg van de spruitjes. Snij in fijne plakjes.
- Verhit de olijfolie in een pan en voeg de spekblokjes toe. Bak krokant in 5 minuten.
- Schep de spekjes uit de pan (laat het vet erin) en voeg de fijngesneden spruitjes toe. Roerbak 5 minuten.
- Kluts de eieren. Voeg het apart gehouden kookvocht van de pasta en de parmezaan toe en meng. Kruid met peper en zout.
- Meng het eimengsel, de spekjes en de gebakken spruitjes door de spaghetti. Kruid eventueel bij met peper en zout en serveer.
Ingrediënten voor 2 personen
- 200 g spaghetti
- 250 g spruiten
- 150 g gerookte spekblokjes
- 2 bio-eieren
- 30 g parmezaan
Uit jouw keuken
- 1 el olijfolie
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 966 kcal
- Koolhydraten 71.78 g
- Suikers 8.22 g
- Vetten 47.3 g
- Verzadigde vetten 32.74 g
- Eiwitten 42.54 g
- Vezels 8.03 g
Allergenen Gluten, Ei, Lactose, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.