Spaghetti carbonara met spekjes en spinazie

Een echte Italiaanse klassieker die je in 1-2-3 op tafel tovert! Deze versie is met krokant gebakken spekjes en lichtjes geslonken spinazie. Overheerlijk en o zo gemakkelijk! Laat het smaken!
Ingrediënten

spaghetti

gerookte spekblokje

spinazie

bio-ei

parmezaan
Bereidingswijze
- Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Zet een kookpot, een grote antikleefpan, een vergiet en twee kopjes klaar.
- Giet het hete water in de kookpot, breng opnieuw aan de kook en voeg de spaghetti en een snuf zout toe. Kook beetgaar in 7 minuten. Giet de pasta af maar bewaar wat van het kookvocht.
- Verhit de olijfolie in de grote pan en voeg de spekblokjes toe. Bak krokant in 5 minuten. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Voeg de spaghetti toe en meng.
- Neem per persoon 3 eetlepels van het apart gehouden kookvocht van de pasta en meng er de eieren en de parmezaan door. Kruid met peper en zout.
- Meng het eimengsel door de spaghetti. Kruid eventueel bij met peper en zout en serveer.
Ingrediënten voor 2 personen
- 200 g spaghetti
- 150 g gerookte spekblokjes
- 200 g spinazie
- 2 bio-eieren
- 30 g parmezaan
Uit jouw keuken
- 1 el olijfolie
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 942 kcal
- Koolhydraten 67.92 g
- Suikers 4.37 g
- Vetten 47.07 g
- Verzadigde vetten 32.74 g
- Eiwitten 41 g
- Vezels 5.78 g
Allergenen Gluten, Ei, Lactose, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.