Spaghetti carbonara met spekjes en spinazie

Spaghetti carbonara met spekjes en spinazie

Een echte Italiaanse klassieker die je in 1-2-3 op tafel tovert! Deze versie is met krokant gebakken spekjes en lichtjes geslonken spinazie. Overheerlijk en o zo gemakkelijk! Laat het smaken!

Ingrediënten

Ingredientfoto
spaghetti
Ingredientfoto
gerookte spekblokje
Ingredientfoto
spinazie
Ingredientfoto
bio-ei
Ingredientfoto
parmezaan

Bereidingswijze

  • Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Zet een kookpot, een grote antikleefpan, een vergiet en twee kopjes klaar.
  • Giet het hete water in de kookpot, breng opnieuw aan de kook en voeg de spaghetti en een snuf zout toe. Kook beetgaar in 7 minuten. Giet de pasta af maar bewaar wat van het kookvocht.
  • Verhit de olijfolie in de grote pan en voeg de spekblokjes toe. Bak krokant in 5 minuten. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Voeg de spaghetti toe en meng.
  • Neem per persoon 3 eetlepels van het apart gehouden kookvocht van de pasta en meng er de eieren en de parmezaan door. Kruid met peper en zout.
  • Meng het eimengsel door de spaghetti. Kruid eventueel bij met peper en zout en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 200 g spaghetti
  • 150 g gerookte spekblokjes
  • 200 g spinazie
  • 2 bio-eieren
  • 30 g parmezaan

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 942 kcal
  • Koolhydraten 67.92 g
  • Suikers 4.37 g
  • Vetten 47.07 g
  • Verzadigde vetten 32.74 g
  • Eiwitten 41 g
  • Vezels 5.78 g

Allergenen Gluten, Ei, Lactose, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.