Spaghetti carbonara met spekjes en spinazie

Spaghetti carbonara met spekjes en spinazie

Een echte Italiaanse klassieker die je in 1-2-3 op tafel tovert! Deze versie is met krokant gebakken spekjes en lichtjes geslonken spinazie. Overheerlijk en o zo gemakkelijk! Laat het smaken!

Ingrediënten

Ingredientfoto
spaghetti
Ingredientfoto
spinazie
Ingredientfoto
gerookte spekblokje
Ingredientfoto
ei
Ingredientfoto
parmezaan

Bereidingswijze

  • Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Zet een kookpot, een antikleefpan, een vergiet, een kopje en een kom klaar.
  • Giet het hete water in de kookpot, breng opnieuw aan de kook en voeg de spaghetti en een snuf zout toe. Kook beetgaar in 10 minuten. Giet de pasta af maar bewaar wat van het kookvocht. Roer de spinazie door de pasta.
  • Verhit de olijfolie in de pan en voeg de spekblokjes toe. Bak krokant in 5 minuten.
  • Neem per persoon 3 eetlepels van het apart gehouden kookvocht van de pasta en meng er de eieren en de parmezaan door. Kruid met peper en zout.
  • Meng de saus en de spekjes door de spaghetti met spinazie. Kruid met peper en zout en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 200 g spaghetti
  • 200 g spinazie
  • 150 g gerookte spekblokjes
  • 2 eieren
  • 30 g parmezaan

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 942 kcal
  • Koolhydraten 67.92 g
  • Suikers 4.37 g
  • Vetten 47.07 g
  • Verzadigde vetten 32.74 g
  • Eiwitten 41 g
  • Vezels 5.78 g

Allergenen Gluten, Ei, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.