Spaghetti cacciatore met gerookt spek, olijven en champignons
'Cacciatore' is de Italiaanse benaming voor een jagersstoofpotje. Vaak een combinatie van spek, kruiden en champignons... Daar hebben we een heerlijke pasta mee bedacht, die menig jager, maar ook thuisblijvers met veel smaak zullen opeten. En in 15 minuten klaar, hoe goed is dat?
Ingrediënten
spaghetti
champignon
knoflook
zwarte olijf
gerookte spekblokje
tomatenblokjes
rozemarijn
basilicum
Bereidingswijze
- Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes, kookpot met deksel, een vergiet en een grote antikleefpan klaar.
- Giet het hete water in de kookpot, voeg een snuf zout toe en breng terug aan de kook. Voeg de spaghetti toe en kook beetgaar in 10 minuten. Giet de pasta af.
- Snij de champignons in kwartjes. Pers de knoflook. Halveer de olijven.
- Verhit de olijfolie in de grote antikleefpan en voeg de gerookte spekblokjes toe. Bak 3 minuten en voeg de geperste knoflook en champignons toe. Roerbak 2 minuten en voeg dan de tomatenblokjes en het takje rozemarijn toe. Breng aan de kook en laat 7 minuten pruttelen.
- Pluk de blaadjes basilicum. Verwijder het takje rozemarijn uit de saus. Roer de spaghetti en de olijven door de saus. Kruid met peper en zout. Serveer en werk af met blaadjes basilicum.
Ingrediënten voor 2 personen
- 200 g spaghetti
- 250 g champignons
- 1 teentje knoflook
- 40 g zwarte olijven
- 150 g gerookte spekblokjes
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 takje rozemarijn
- 10 g basilicum
Uit jouw keuken
- 1 el olijfolie
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 888 kcal
- Koolhydraten 74.73 g
- Suikers 6.61 g
- Vetten 40.85 g
- Verzadigde vetten 29.3 g
- Eiwitten 32.05 g
- Vezels 9.96 g
Allergenen Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.