Spaghetti all'Amatriciana

Spaghetti all'Amatriciana

Amatriciana-saus is een op-en-top Italiaanse saus die zijn origine kent in het dorpje Amatricia in de provincie Lazio. Origineel werd het gemaakt met varkenswang, maar gerookt spek is een waardig alternatief. Een lekker stevige en pittige saus die van deze pasta een ware klassieker maakt, heerlijk!

Ingrediënten

Ingredientfoto
spaghetti
Ingredientfoto
rode ui
Ingredientfoto
kers­tomaat
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
gerookte spekblokje
Ingredientfoto
tomaten­blokjes
Ingredientfoto
chilivlokken
Ingredientfoto
basilicum
Ingredientfoto
pecorino

Bereidingswijze

  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de spaghetti beetgaar in 9-11 minuten.
  • Snij de rode ui in halve ringen. Halveer de kerstomaatjes. Pers de knoflook.
  • Verhit een pan en bak de spekblokjes krokant. Schep uit de pan.
  • Stoof in dezelfde pan de ui en knoflook glazig, voeg indien nodig wat olijfolie toe. Voeg de kerstomaten, tomatenblokjes, chilivlokken en de gebakken spekblokjes toe. Kruid met peper en zout. Laat op een zacht vuur 10 minuten sudderen. Snij ondertussen de basilicum fijn.
  • Meng de spaghetti door de saus. Werk af met basilicum en geraspte pecorino.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 200 g spaghetti
  • 1 rode ui
  • 125 g kers­tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 150 g gerookte spekblokjes
  • 1 blik tomaten­blokjes
  • 1 kl chilivlokken
  • 10 g basilicum
  • 40 g pecorino

Uit jouw keuken

  • ½ el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 931 kcal
  • Koolhydraten 80.31 g
  • Suikers 10.79 g
  • Vetten 40.56 g
  • Verzadigde vetten 32.02 g
  • Eiwitten 38.16 g
  • Vezels 8.67 g

Allergenen Gluten, Ei, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.