Spaghetti all'Amatriciana

Spaghetti all'Amatriciana

Amatriciana-saus is een op-en-top Italiaanse saus die zijn origine kent in het dorpje Amatricia in de provincie Lazio. Origineel werd het gemaakt met varkenswang, maar gerookt spek is een waardig alternatief. Een lekker stevige en pittige saus die van deze pasta een ware klassieker maakt, heerlijk!

Ingrediënten

Ingredientfoto
spaghetti
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
kers­tomaat
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
gerookte spekblokje
Ingredientfoto
tomaten­blokjes
Ingredientfoto
chilivlokken
Ingredientfoto
basilicum
Ingredientfoto
Grana Padano

Bereidingswijze

  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de spaghetti beetgaar in 7 minuten. Gief af.
  • Snij de ui in halve ringen. Halveer de kerstomaatjes. Pers de knoflook.
  • Verhit een antikleefpan zonder vetstof en bak de spekblokjes krokant. Schep uit de pan.
  • Stoof in dezelfde pan de ui en knoflook glazig, voeg indien nodig wat olijfolie toe. Voeg de kerstomaten, tomatenblokjes, chilivlokken (voeg minder toe als je niet van pikant houdt) en de gebakken spekblokjes toe. Kruid met peper en zout. Laat op een zacht vuur 10 minuten sudderen. Snij ondertussen het basilicum fijn.
  • Meng de spaghetti door de saus. Werk af met basilicum en Grana Padano.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 200 g spaghetti
  • 1 ui
  • 250 g kers­tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 150 g gerookte spekblokjes
  • 1 blik tomaten­blokjes
  • 1 kl chilivlokken
  • 10 g basilicum
  • 30 g Grana Padano

Uit jouw keuken

  • ½ el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 901 kcal
  • Koolhydraten 82.36 g
  • Suikers 11.71 g
  • Vetten 37.48 g
  • Verzadigde vetten 29.93 g
  • Eiwitten 34.88 g
  • Vezels 9.57 g

Allergenen Gluten, Lactose, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.