Spaghetti alla Trapanese

Spaghetti alla Trapanese

Spaghetti alla Trapanese is de Siciliaanse versie van de pasta pesto uit Genua. De Sicilianen maken hun geliefde pestosaus met amandelen. Een heerlijke, unieke en zonovergoten versie die je zeker eens moet proeven! Laat het smaken!

Ingrediënten

Ingredientfoto
spaghetti
Ingredientfoto
amandel
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
basilicum
Ingredientfoto
parmezaan
Ingredientfoto
kers­tomaat
Ingredientfoto
parmezaanschilfer

Bereidingswijze

  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de spaghetti beetgaar in 9-11 minuten. Giet de pasta af maar hou wat van het kookvocht bij.
  • Verhit een antikleefpan zonder vetstof en rooster de amandelen tot ze lichtjes beginnen te kleuren.
  • Pel de knoflook. Hak de basilicum grof. Doe de amandelen in een vijzel en stamp fijn. Voeg dan de knoflook, basilicum (hou enkele blaadjes opzij voor de afwerking) en gemalen parmezaan toe. Je kan dit ook in een keukenrobot doen. Roer er de extra vierge olijfolie door. Kruid met peper en zout.
  • Halveer de kerstomaatjes.
  • Meng de spaghetti met de pesto Trapanese. Voeg eventueel enkele eetlepels van het kookvocht van de pasta toe, zo zal de pesto mooi aan de spaghetti kleven. Roer er de kerstomaatjes door. Werk af met parmezaanschilfers en basilicumblaadjes en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 200 g spaghetti
  • 30 g amandelen
  • 1 teentje knoflook
  • 20 g basilicum
  • 30 g parmezaan
  • 250 g kers­tomaten
  • 30 g parmezaanschilfers

Uit jouw keuken

  • 3 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 807 kcal
  • Koolhydraten 73.96 g
  • Suikers 6.89 g
  • Vetten 42.14 g
  • Verzadigde vetten 9.94 g
  • Eiwitten 30.09 g
  • Vezels 6.6 g

Allergenen Gluten, Noten, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.