Spaanse rijst met merguez

Spaanse rijst met merguez

Spaanse rijst wordt een beetje gemaakt zoals risotto, maar is veel gemakkelijker omdat je niet heel de tijd hoeft staan te roeren. Ietwat pittig (dat kies je zelf natuurlijk) en heerlijk sappig. De gebakken merguezworsten passen er perfect bij! Stevige smaken waar iedereen blij van wordt!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
gele paprika
Ingredientfoto
kippen­bouillonblokje
Ingredientfoto
jasmijnrijst
Ingredientfoto
tomaten­blokjes
Ingredientfoto
krul­peterselie
Ingredientfoto
merguezworst

Bereidingswijze

  • Snij de ui fijn en pers de knoflook. Snij de gele paprika in fijne blokjes. Breng per persoon 150 milliliter water aan de kook en los er de kippenbouillon in op.
  • Verhit de helft van de olijfolie in een kookpot op een matig vuur en voeg de jasmijnrijst, de fijngesneden ui, de knoflook en de blokjes paprika toe en roerbak gedurende 5 minuten, tot de rijst begint te kleuren. Voeg dan de kippenbouillon, de cayennepeper (voeg minder toe als je niet van pikant houdt) en de tomatenblokjes uit blik toe. Laat 20 minuten zachtjes pruttelen, tot alle vocht is opgenomen door de rijst. Roer regelmatig om. Proef en kruid eventueel bij met zout en cayennepeper. Snij ondertussen de peterselie fijn.
  • Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de merguezworsten gaar.
  • Serveer de Spaanse rijst met de merguezworst erbovenop. Werk af met de fijngesneden peterselie.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 gele paprika
  • ½ kippen­bouillonblokje
  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 blik tomaten­blokjes
  • 10 g krul­peterselie
  • 2 merguezworsten

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • ½ kl cayenne­peper
  • zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 907 kcal
  • Koolhydraten 83.05 g
  • Suikers 13.35 g
  • Vetten 44.65 g
  • Verzadigde vetten 9.8 g
  • Eiwitten 38.88 g
  • Vezels 8.82 g

Allergenen Selderij, Gluten. Kan sporen bevatten van andere allergenen.