Spaans kikkererwtenstoofpotje met grillkaas

Spaans kikkererwtenstoofpotje met grillkaas

Een stevige opkikker uit Spanje: een heerlijk kikkererwtenstoofpotje met rode paprika en spinazie. Grillkaas is dan weer een kaassoort uit Cyprus die je kan bakken, overheerlijk. En een perfecte begeleider bij dit stevige gerechtje.

Ingrediënten

Ingredientfoto
kikkererwten
Ingredientfoto
grillkaas
Ingredientfoto
kers­tomaat
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
rode ui
Ingredientfoto
blad­peterselie
Ingredientfoto
paprika­poeder
Ingredientfoto
spinazie

Bereidingswijze

  • Giet de kikkererwten af en laat uitlekken. Snij de grillkaas in plakjes. Halveer de kerstomaatjes. Pers de knoflook. Snij de rode paprika in blokjes. Snij de rode ui in halve ringen. Hak de peterselie fijn.
  • Verhit de helft van de olijfolie in een grote antikleefpan en bak de kikkererwten op hevig vuur voor 3 minuten, totdat ze beginnen te kleuren, schep uit de pan in een kom.
  • Verlaag het vuur en verhit de rest van de olijfolie. Voeg de rode ui, rode paprika en kerstomaatjes toe aan de pan. Laat 3-5 minuten bakken. Voeg dan de knoflook en het paprikapoeder toe en laat 1 minuut bakken. Voeg opnieuw de kikkererwten toe en de balsamico. Voeg als laatste de spinazie toe en roer goed tot die mooi geslonken is. Kruid met peper en zout.
  • Verhit een antikleefpan en bak de plakjes grillkaas mooi goudbruin aan beide kanten.
  • Verdeel het stoofpotje over kommetjes en schik er de gebakken grillkaas op. Overstrooi met de peterselie.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 blik kikkererwten
  • 200 g grillkaas
  • 125 g kers­tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 10 g blad­peterselie
  • 1 kl paprika­poeder
  • 200 g spinazie

Uit jouw keuken

  • 1 el balsamico
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 793 kcal
  • Koolhydraten 41.68 g
  • Suikers 11.9 g
  • Vetten 46.84 g
  • Verzadigde vetten 19.1 g
  • Eiwitten 42.81 g
  • Vezels 18.09 g

Allergenen Lactose, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.