Sobanoedels met teriyaki champignons en een spiegelei

Sobanoedels met teriyaki champignons en een spiegelei

Een heerlijk licht Aziatisch en vegetarisch avondmaal, deze sobanoedels op smaak gebracht met een frisse dressing, met verrassende teriyaki champignons en een gebakken spiegelei erbij. De licht verteerbare Aziatische keuken op zijn best!

Ingrediënten

Ingredientfoto
lente-uitje
Ingredientfoto
champignon
Ingredientfoto
sobanoedel
Ingredientfoto
gember
Ingredientfoto
rode chilipeper
Ingredientfoto
limoen
Ingredientfoto
sojasaus
Ingredientfoto
teriyakisaus
Ingredientfoto
bio-ei
Ingredientfoto
sesamzaad

Bereidingswijze

  • Snij de lente-ui in ringen. Snij de champignons in plakjes.
  • Breng een kookpot gezouten water aan de kook en voeg de sobanoedels toe. Laat de noedels zachtjes koken gedurende 5 minuten. Giet af, spoel de noedels met heet water en laat uitlekken.
  • Schil en rasp de gember. Snij de chilipeper in fijne ringen. Pers de limoen. Meng de geraspte gember met de sojasaus, de rode chilipeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt) en het limoensap.
  • Verhit de helft van de arachideolie in een pan en voeg de champignons toe. Laat 5 minuten bakken tot de champignons gekleurd zijn. Kruid met peper. Roer er de teriyakisaus door, schep goed om en laat kort doorwarmen.
  • Verhit de rest van de arachideolie in een aparte pan, breek de eieren voorzichtig in de pan en bak spiegeleieren. Kruid met peper en zout.
  • Meng de soja-gembersaus door de sobanoedels. Serveer de noedels met de teriyaki champignons, het spiegelei en strooi er de sesamzaadjes en de lente-ui over.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 lente-uitjes
  • 250 g champignons
  • 125 g sobanoedels
  • 20 g gember
  • ½ rode chilipeper
  • ½ limoen
  • 2 el sojasaus
  • 4 el teriyakisaus
  • 2 bio-eieren
  • 2 el sesamzaad

Uit jouw keuken

  • 2 el arachide­olie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 601 kcal
  • Koolhydraten 57.81 g
  • Suikers 4.22 g
  • Vetten 29.26 g
  • Verzadigde vetten 4.86 g
  • Eiwitten 25.54 g
  • Vezels 4.44 g

Allergenen Gluten, Soja, Sesam, Vis, Ei, Pinda. Kan sporen bevatten van andere allergenen.