Snelle vol-au-vent met aardappelpuree

Snelle vol-au-vent met aardappelpuree

Vol-au-vent is één van de favoriete gerechten van de Belgen. Zeer terecht, maar wie ooit al zelf vol-au-vent maakte, weet dat het een intensief werkje is. Wij maakten er een snelle versie van die niet moet inboeten aan smaak en je in een goed half uurtje op tafel zet.

Ingrediënten

Ingredientfoto
bloemige aardappel
Ingredientfoto
kippen­bouillonblokje
Ingredientfoto
champignon
Ingredientfoto
krul­peterselie
Ingredientfoto
kippengehakt
Ingredientfoto
paneermeel
Ingredientfoto
kipfilet

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  • Breng per persoon 500 milliliter water aan de kook en los hierin de kippenbouillon op.
  • Borstel de champignons schoon en snij in plakjes. Hak de peterselie fijn. Doe het gehakt in een kom en meng er het paneermeel door. Kruid met peper en zout. Rol met vochtige handen kleine balletjes. Dep de kipfilet droog met keukenpapier en snij in blokjes.
  • Kook de kippenblokjes 2 minuten in de kippenbouillon en voeg dan ook de gehaktballetjes toe. Schep de kip en de balletjes er na nog 3 minuten koken uit met een schuimspaan. Giet de bouillon door een zeef en vang het vocht op.
  • Smelt 1/3 van de boter in een grote antikleefpan en bak de champignons goudbruin. Kruid met peper en zout. Schep even uit de pan en laat nog 1/3 van de boter smelten in de pan. Roer er de bloem door en laat drogen. Voeg er telkens een flinke soeplepel kippenbouillon aan toe en roer goed los, tot de saus indikt. Voeg bouillon toe tot je de gewenste sausdikte hebt en voeg dan opnieuw de champignons toe. Proef en kruid bij met peper, zout en nootmuskaat.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de rest van de boter, de melk, peper, zout en nootmuskaat toe. Meng goed.
  • Voeg de gehaktballetjes en stukjes kip bij de saus en laat zachtjes opwarmen.
  • Serveer de vol-au-vent met de aardappelpuree. Strooi er de fijngehakte peterselie over.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 1 kippen­bouillonblokje
  • 250 g champignons
  • 10 g krul­peterselie
  • 150 g kippengehakt
  • 2 el paneermeel
  • 150 g kipfilet

Uit jouw keuken

  • 3 el boter
  • 2 el bloem
  • 3 el melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 701 kcal
  • Koolhydraten 61.61 g
  • Suikers 2.16 g
  • Vetten 28.84 g
  • Verzadigde vetten 16.62 g
  • Eiwitten 44.3 g
  • Vezels 10.28 g

Allergenen Selderij, Gluten, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.