Snelle vistajine met couscous en wortelsalade

Snelle vistajine met couscous en wortelsalade

Maak je wel eens een tajine klaar? Het is een Marokkaans stoofpotje dat bij voorkeur lekker lang mag staan pruttelen op het vuur. Eén uitzondering: een tajine met vis! Visfiletblokjes zijn zo klaar. Erg dankbaar om in dit heerlijk kruidig en snel stoofpotje te gebruiken. Klaar in 15 minuten, geweldig toch?

Ingrediënten

Ingredientfoto
lente-uitje
Ingredientfoto
groente­bouillonblokje
Ingredientfoto
couscous
Ingredientfoto
ras el hanout
Ingredientfoto
geraspte wortelen
Ingredientfoto
tomaten­passata
Ingredientfoto
vismengeling
Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
sesamzaad

Bereidingswijze

  • Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes, maatbeker, grote pan met deksel of een tajine klaar.
  • Snij de lente-uitjes in ringen. Hou het witte en groene deel gescheiden.
  • Neem per persoon 125 milliliter heet water en los er de bouillon in op. Doe de couscous in een kom en schenk er de bouillon bij. Kruid met peper en zout. Roer goed om, dek af en laat 10 minuten wellen. Schep dan de couscous om met een vork om mooi luchtig te maken.
  • Verhit de olijfolie in een grote pan (of tajine, als je er één hebt) en voeg het witte deel van de lente-ui toe. Stoof 1 minuut en voeg dan de helft van de ras el hanout en de helft van de geraspte wortelen toe. Roerbak 2 minuten en voeg dan de passata toe. Kruid de visblokjes met peper en zout en leg ze mee in de pan. Zet een deksel op de pan (of tajine) en laat 8 minuten pruttelen op een matig vuur.
  • Doe ondertussen de rest van de geraspte wortelen in een kom en pers er de citroen over. Meng er het groen van de lente-ui, de rest van de ras el hanout, de extra vierge olijfolie en de sesamzaadjes door. Kruid met peper en zout.
  • Controleer of de visblokjes gaar zijn. Breng de tajine op smaak met cayennepeper (voeg minder toe als je niet van pikant houdt). Serveer de tajine met de couscous en de wortelsalade.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 lente-uitjes
  • ½ groente­bouillonblokje
  • 130 g couscous
  • 2 kl ras el hanout
  • 400 g geraspte wortelen
  • 350 ml tomaten­passata
  • 300 g vismengeling
  • ½ citroen
  • 1 el sesamzaad

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • ½ kl cayenne­peper
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 655 kcal
  • Koolhydraten 69.28 g
  • Suikers 13.2 g
  • Vetten 22.06 g
  • Verzadigde vetten 3.01 g
  • Eiwitten 39.06 g
  • Vezels 13.03 g

Allergenen Selderij, Gluten, Vis, Weekdieren, Sesam. Kan sporen bevatten van andere allergenen.