Snelle venkelrisotto met worst en tijm

Snelle venkelrisotto met worst en tijm

Als je ooit al eens risotto klaarmaakte, weet je dat het een tijdrovend en arbeidsintensief werkje is. Helaas hebben wij daar niet altijd tijd voor. Maar we hebben een goede 'hack' ontdekt, met snelkookrijst. Dat is rijst die tijdens het garingsproces opnieuw gedroogd werd, waardoor ze veel sneller gaar is. Ideaal om deze lekker snelle venkelrisotto met plakjes worst en tijm te maken. Heerlijk!

Ingrediënten

Ingredientfoto
braadworst
Ingredientfoto
kippen­bouillonblokje
Ingredientfoto
risottorijst (snelkook)
Ingredientfoto
venkel
Ingredientfoto
prei
Ingredientfoto
tijm
Ingredientfoto
parmezaan

Bereidingswijze

  • Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Was de prei en venkel. Leg een snijplank, mes en 2 pannen klaar.
  • Snij de braadworsten in plakjes. Verhit de helft van de olijfolie in een pan. Voeg de plakjes worst toe en bak ze 2-3 minuten aan elke kant.
  • Neem per persoon 200 milliliter heet water en los er de kippenbouillon in op. Verhit de rest van de olijfolie in de andere pan en voeg de risottorijst toe. Roerbak 1 minuut tot de risottorijst glazig wordt. Voeg de bouillon toe, roer goed om, kruid met peper en zout. Laat 10 minuten garen op een zacht vuur tot alle bouillon is opgenomen. Roer regelmatig om.
  • Snij ondertussen de venkel in dunne plakjes (hou de groene topjes apart), schep de worst uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie. Voeg de venkel toe aan de pan. Snij nu de prei in fijne ringen en voeg ook toe aan de pan en roerbak 7-8 minuten, tot de groenten beetgaar zijn. Rits de blaadjes van de takjes tijm erbij. Kruid met peper en zout.
  • Roer de parmezaan en de groenten door de risotto. Serveer de risotto met de plakjes worst erbovenop. Werk af met de venkeltopjes.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 braadworsten
  • ½ kippen­bouillonblokje
  • 130 g risottorijst (snelkook)
  • 1 venkel
  • 1 prei
  • 2 takjes tijm
  • 30 g parmezaan

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 902 kcal
  • Koolhydraten 67.25 g
  • Suikers 4.02 g
  • Vetten 50.35 g
  • Verzadigde vetten 15.03 g
  • Eiwitten 42.55 g
  • Vezels 5.92 g

Allergenen Selderij, Lactose, Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.